Nieuwsbericht Ons Jubileumjaar 2022

Gepubliceerd op: 16 september 2020 08:00

In 2022 vieren we dat de stad Steenbergen 750 jaar bestaat. Ook de huidige gemeente Steenbergen bestaat dan 25 jaar. Dit gaan we samen vieren! Met de slogan "Samen maken we geschiedenis" gaan we aan de slag om er in 2022 een feest van te maken, van en voor ons allemaal.

Samen vieren

Samen met inwoners plannen we in 2022 festiviteiten over het hele grondgebied van de gemeente. Hiervoor is het Genootschap van de Meermin opgericht. Hierin zitten inwoners uit alle kernen en geledingen van onze gemeenschap, die als ambassadeurs aan de slag gaan met het initiëren, coördineren en organiseren van het programma in 2022.

Programma 2022

Het programma bestaat in ieder geval uit een aantal grotere activiteiten op het gebied van historie, cultuur en sport. Daarnaast gaan we op zoek naar nieuwe en bestaande activiteiten die aansluiten bij het jubileumjaar. De feestelijke aftrap van het jubileumjaar gebeurt tijdens de festiviteiten rondom de Vestingstedenroute in april 2021. In december 2022 staat er een feestelijke afsluiting gepland.

Heb je ideeën voor het programma die je wilt delen met het Genootschap van de Meermin? Mail je ideeën naar 2022@gemeente-steenbergen.nl of neem contact op met de leden van het Genootschap.

Leden Genootschap van de Meermin

Ingrid van Bezooijen