Nieuwsbericht Ondertekening garantstelling Duurzaam Steenbergen

Gepubliceerd op: 23 december 2019 10:45

Energiecoöperatie Duurzaam Steenbergen heeft het plan om op het voormalige trainingsveld van voetbalvereniging NVS uit Nieuw-Vossemeer een zonneveld te realiseren via de zogenaamde 'postcoderoosregeling'. Dit betekent dat inwoners, ondernemers en (sport)verenigingen uit onze gemeente die lid worden van de energiecoöperatie en deelnemen in het zonneveld korting krijgen op de energiebelasting. Bij de ondertekening was wethouder Wilma Baartmans aanwezig. Ook de gemeente heeft een handtekening gezet onder de garantstelling.

Gemeente Steenbergen is eigenaar van het voormalige trainingsveld en staat positief tegenover het plan van de energiecoöperatie. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een garantstelling aan de coöperatie te verlenen voor de aansluiting van het zonneveld op het elektriciteitsnet. Deze garantstelling is nodig omdat de energiecoöperatie op dit moment nog onvoldoende financiële middelen heeft.

Op woensdag 18 december ondertekende Jos Bolders namens Duurzaam Steenbergen de overeenkomst voor de garantstelling. De komende periode start Duurzaam Steenbergen met de werving van geïnteresseerde deelnemers in het project. Kijk voor meer informatie op: www.collectiefzonnedak.nl.

Ondertekening garantstelling Duurzaam Steenbergen