Nieuwsbericht Nog even geduld voor opening van zwembaden

Gepubliceerd op: 11 mei 2020 08:00

Tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge is aangegeven dat binnen- en buitenzwembaden weer open kunnen. Ook de teams van De Meermin en Aquadintel en binnenbad De Knotwilg willen heel graag de deuren weer openen. Opening vergt echter wel een zorgvuldige voorbereiding. En dat kost tijd.

Wethouder Esther Prent: "Dat de zwembaden weer open mogen is fantastisch nieuws! Vrijdag 8 mei presenteerde de zwembadbranche een protocol voor heropening van de zwembaden. We verwachten wel dat er veel keuzes gemaakt moeten worden om een veilige en verantwoorde opening te doen, die in lijn zijn met de richtlijnen om het coronavirus te bestrijden. Ook houden we ons aan de richtlijnen die de veiligheidsregio Midden en West Brabant opstelt. Deze worden rond 13 mei gepubliceerd. Een opening op 11 mei, zoals tijdens de persconferentie is aangegeven, is voor onze zwembaden geen realistische datum. Daar hebben we echt nog even tijd voor nodig."

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin: "Wij staan te popelen. Maar we zullen echt nog veel moeten organiseren om de zwemveiligheid te garanderen. Onze eerste prioriteit is veilig zwemmen." Badmeester Stefan van der Pluijm van Aquadintel vult aan:  "Ik denk bijvoorbeeld aan het garanderen van de 1,5 meter afstand of een goede en eerlijke kaartverkoop, of het correct gebruik van het sanitair. Ook mogen er niet teveel bezoekers tegelijk binnen zijn. Ik ben erg benieuwd met welke richtlijnen we rekening moeten houden."

De badmeesters en de medewerkers van de gemeente zijn in nauw overleg om alle voorbereidingen te treffen. Ook heeft de gemeente goed contact met binnenbad De Knotwilg voor een veilige en verantwoorde aanpak. Zodra meer duidelijkheid is hoe en wanneer de baden weer open kunnen, laat de gemeente dit weten.