Nieuwsbericht Wijzigingen Openbaar Vervoer: Plusbus en deeltaxi

Gepubliceerd op: 21 maart 2020 11:20

Vanwege het coronavirus zien verschillende vervoerders zich genoodzaakt hun dienstregeling aan te passen. Hieronder een overzicht van de gevolgen voor het openbaar vervoer in de gemeente Steenbergen.

Plusbus

Stichting Plusbus rijdt tot nader order niet. Iedere week wordt opnieuw door het bestuur bekeken of het veilig is voor de vrijwilligers, die zelf ook tot de risicogroep behoren, om hun taken te hervatten. Mensen kunnen wel gebruik maken van de Deeltaxi.

Deeltaxi

Iedereen kan met Deeltaxi West-Brabant reizen tegen het zogenoemde OV-tarief. Ook hier wordt een aangepaste dienstregeling gereden. Voor inwoners in de gemeente Steenbergen die niet met regulier openbaar vervoer kunnen reizen, bijvoorbeeld door lichamelijke klachten, bestaat de Wmo-pas. Indien u geen Wmo-pas heeft en daarvoor in aanmerking wilt komen, kun u telefonisch contact opnemen met Vraagwijzer via 0167-541131.

De Deeltaxi West-Brabant rijdt van maandag t/m donderdag tussen 07.00 en 00.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en op zon- en feestdagen tussen 07.00 en 01.30 uur.

Reserveren kan op verschillende manieren:

U betaalt een bedrag per kilometer en een instaptarief.

De tarieven voor 2020 zijn als volgt:

• Wmo-tarief tot 25 km: instap: € 0,98, per kilometer: € 0,172
  • OV-deeltaxitarief tot 25 km: iInstap: € 3,48, per kilometer: € 0,52
  • Doorreistarief vanaf 25 km: instap: nvt, per kilometer: € 1,43

Zowel Wmo- als OV-deeltaxiklanten kunnen 25 kilometer tegen het basistarief reizen. U betaalt het basistarief voor de kilometers tot aan de vastgestelde grens (tenminste de eerste 25 kilometers). Voor de 'extra' kilometers betaalt u een bedrag van € 1,43 per kilometer.

Let op: Vanwege het Corona Virus heeft Deeltaxi ook regels conform de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Houd u zich daaraan om uzelf en anderen te beschermen. Chauffeurs mogen reizigers met klachten weigeren mee te nemen.

Extra tijdelijke maatregelen Deeltaxi zijn verder:

• Door afname van het aantal ritten minder voertuigen. U kunt nog steeds ritten reserveren via het ritreserveringsnummer (088 – 076 10 00) of MijnTaxiApp.
  • Reizigers worden zoveel mogelijk individueel vervoerd, dus niet gecombineerd met andere reizigers (tenzij u samen met uw partner of een begeleider dezelfde rit maakt).
  • De vervoerder gebruikt zoveel mogelijk (rolstoel-)bussen om een zo ruim mogelijke afstand tussen de inzittenden (reizigers onderling en chauffeur) te bieden.

Vanwege deze maatregel komt de indicatie 'voorin zitten' (voor sommige Wmo-reizigers) tijdelijk te vervallen.

Uitgebreide informatie over de coronamaatregelen van de Deeltaxi leest u op de website van de Deeltaxi

Aangepaste dienstregeling Arriva

De aangepaste dienstregeling is vergelijkbaar met de dienstregeling zoals deze tijdens de vakantieperiodes geldt.

Bovenop de aangepaste dienstregeling gelden de volgende aanvullingen:

• Er rijden geen schoolliners (600-lijnen, behalve lijn 620)
  • Er rijden geen buurtbussen (200-lijnen) in Brabant.
  • Er rijden geen Efteling-lijnen (lijnen 800 en 801)

De gewijzigde dienstregeling staat op arriva.nl. Bij de haltevertrekborden op straat kijkt u bij 'vakantiedienstregeling'. Kijk voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling www.arriva.nl/corona.