Nieuwsbericht Watersporten tijdens de coronacrisis

Gepubliceerd op: 10 april 2020 08:45

Het watersportseizoen gaat beginnen en veel mensen staan te trappelen om het water op te gaan. We krijgen daarom veel vragen of dat nog wel mag vanwege het coronavirus?

In Nederland is het nog toegestaan om naar buiten te gaan en je te begeven in de natuur. Houd hierbij wel rekening met de maatregelen van de Rijksoverheid. Hou je je niet aan de maatregelen, dan riskeer je direct een boete en een strafblad, want we controleren en handhaven continu. 

Lees daarom ook deze tips:

 1. Houd gepaste afstand of ga alleen
  Veel watersporten kun je goed alleen doen of waar mogelijk op afstand van elkaar. Zo sta je alleen op een surfboard, supboard en kun je ook prima alleen in een kano. Natuurlijk kun je dit soort activiteiten ook samen doen, maar zorg er ook op het water voor dat je 1,5e meter afstand houdt. Dit geldt ook voor een motorboot of zeilboot. Vaar bij voorkeur met huisgenoten en houd rekening met de grootte van de boot en de hoeveelheid mensen die mee aan boord gaan. Samenscholen met meer dan 2 personen (uitgezonderd gezinnen) op boten mag ook niet.
  Vermijd drukke plekken waar veel mensen tegelijk op of afstappen van hun boot of plank. Dit om de verspreiding van het virus te beperken.
 2. Hou je rustig op het water
  Hou je rustig en ontspannen als je het water opgaat. Het is nooit de bedoeling dat er ongelukken gebeuren, maar in deze tijd al helemaal niet. De ziekenhuizen hebben het al druk genoeg met het coronavirus.
 3. Ga op de fiets of de auto naar het water
  Niet iedereen woont direct naast het water. Probeer daarom zoveel mogelijk de fiets of de auto te gebruiken, zodat je verspreiding in het openbaar vervoer tegengaat.
 4. Neem je eigen eten en drinken mee
  Restaurants en cafés zijn door het coronavirus gesloten. Zorg er dus voor dat je zelf voldoende eten en drinken bij je hebt.
 5. Gebruik je gezonde verstand
  Naar buiten gaan kan geen kwaad, mits je rekening houdt met de richtlijnen van het RIVM. Neem zelf verantwoordelijkheid en hou de updates van het RIVM in de gaten.

Let op: Diverse regionale vaarwegbeheerders nemen maatregelen vanwege het Corona virus. Actuele berichten staan op de website van vaarweginformatie
Hou je dus aan de regels van de Rijksoverheid. Wees hier alert op. Ga lekker het water op, haal een frisse neus, maar vergeet niet om 1,5m afstand te houden en niet met groepen bij elkaar te komen.

watersport