Artikel Veelgestelde vragen over buiten sporten

Naast de vragen en antwoorden die afgelopen weken door de verenigingen zijn gesteld, is er na de persconferentie van 6 mei nieuwe info over het sporten gepubliceerd. De verdere lokale vertaling zullen we uiteraard met de verenigingen delen.  Hier leest u de laatste informatie over de sportmogelijkheden.

Mogen leden van 12 jaar die normaliter trainen met oudere groep, hieraan meedoen?

Vermenging van de leeftijdsgroepen is volgens de noodverordening niet toegestaan.

Mag de jeugd vanaf 13 jaar zoals gebruikelijk vrij tennissen, dus zonder begeleiding?

Dit is toegestaan indien begeleiding aanwezig is op de tennisbaan.

Straks loopt het seizoen af. Mogen we de velden langer gebruiken dan gebruikelijk?

Dit is toegestaan, maar alleen voor de kunstgrasvelden. De natuurgrasvelden worden pas weer eind augustus /  begin september vrijgegeven.

Moeten we iedere aanpassing in het trainingsschema doorgeven?

Ja, dat kunt u doorgeven aan Peter van Oort.

Als niet-leden gaan meedoen, hoe registreren we dat?

Registratie is niet noodzakelijk. We zijn wel benieuwd hoeveel niet-leden meedoen. Indien u deelnemers registreert, vragen wij u ook bij te houden hoeveel niet-leden mee hebben gedaan.

We komen snel ruimte tekort. De kunstgrasvelden zijn te klein als we de 1,5 meter hanteren. Kunnen we gebruik maken van de natuurgrasvelden?

De natuurgrasvelden ondergaan op dit moment onderhoud. De komende maanden is er op de voetbalvelden geen enkel natuurgrasveld beschikbaar. We denken graag mee over de efficiënte inzet van de kunstgrasvelden. Neem hiervoor contact op met Bart van Est. Ook de zwembaden zijn vooralsnog gesloten. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de grasvelden rondom de zwembaden.

Omdat de middelbare scholen nog gesloten zijn, kunt u overwegen om oudere jeugd overdag te laten trainen. Peter van Oort houdt het overzicht over de beschikbaarheid van de velden en is het aanspreekpunt om met de buitensportverenigingen om af te stemmen wanneer en waar activiteiten worden aangeboden, ook voor niet-leden.

Hoe gaan we voorkomen dat er onbevoegden op het park komen?

Per sportpark kijken hoe we dit het beste kunnen doen. We nemen dit in onze gesprekken met de verenigingen mee. Bij overlast kan de politie ingeschakeld worden.

Wat kunnen we van handhaving verwachten?

Toezichthouders en BOA's zijn aanwezig in de gemeente en nemen de sportparken als aandachtslocaties mee in hun toezicht.

Is het mogelijk onze trainers bij ziekteverschijnselen te laten testen op corona?

Ja, het testbeleid is uitgebreid. Trainers die coronaklachten vertonen kunnen zich laten testen. Zij dienen zich hiervoor te melden bij de huisarts.

Mag er gesport worden in de openbare buitenruimte?

Ja, mits er wordt voldaan aan de richtlijnen van het RIVM die ook voor de sportende jeugd geldt. U kunt een voorstel voor uw activiteit via het formulier indienen bij Lotte Suijkerbuijk via l.suijkerbuijk@gemeente-steenbergen.nl