Artikel Steunmaatregelen voor inwoners

De landelijke overheid en aansluitend de banken van Nederland helpen in eerste instantie burgers en ondernemers, inclusief zzp'ers, die door de coronacrisis in financiële problemen dreigen te raken. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen heeft op 25 maart 2020 een besluit genomen over de eerste steunmaatregelen voor de inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers in onze gemeenschap.

• Voor inwoners die gebruik maken van de Voedselbank, wordt de Voedselbank aangevuld met hulp van de gemeente, zodat de voedselpakketten beschikbaar blijven.
  • De gemeente zorgt ervoor dat digitale hulpmiddelen bestemd voor onderwijs, zoals laptops of tablets voor gezinnen die daar niet over beschikken, worden geregeld.
  • In het kader van "broodnood" wil de gemeente een bijdrage leveren om voor gezinnen en ZZP'ers veilig te stellen dat zij hun essentiële boodschappen kunnen doen.
  • Om goed in te kunnen spelen op extra vragen krijgt de WijZijn Traverse Groep, die het algemeen maatschappelijk werk in de gemeente verzorgt, een extra werkbudget.
  • Voor  burgerinitiatieven die bijdragen aan de verbondenheid in de kernen zijn bijdragen van € 10.000 in plaats van € 5.000 beschikbaar.
  • Maatschappelijke instellingen zoals verenigingen en dorpshuizen hoeven de huur van de gemeentelijke accommodaties voorlopig niet te betalen. Met deze instellingen gaan wij in gesprek om te kijken hoe de gemeente hen verder kan helpen.

De gemeente Steenbergen werkt intussen aan een steunfonds voor onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van de gemeente.
Het college gaat hierover een voorstel doen aan de raad, die hierin een beslissende stem heeft. Het is een speciaal fonds dat dient als vangnet als de landelijke regelingen de problemen niet kunnen oplossen. Dit vraagt de komende tijd om een verdere uitwerking. Zodra hier meer over bekend is volgt nader bericht.

Heeft u vragen over deze steunmaatregelen als betrokken partij dan kunt u met uw vragen terecht op het volgende adres: steunmaatregelen@gemeente-steenbergen.nl

Steunmaatregelen