gemeente Steenbergen | L-testlocatie in Bergen op Zoom

Nieuwsbericht L-testlocatie in Bergen op Zoom

Gepubliceerd op: 01 februari 2021 13:35

Vanaf 1 februari is West-Brabant een grote locatie rijker. Op deze locatie gaat GGD West-Brabant zowel coronatesten afnemen als coronavaccinaties zetten. Er komen in totaal 16 loketten die flexibel inzetbaar zijn en waar mensen te voet doorheen gaan. De GGD start op 1 februari met 5 testloketten.

Er wordt gewerkt met zowel PCR-testen als antigeen sneltesten. Bij binnenkomst controleert de GGD of degene die voor een test komt voor de juiste test ingepland staat. Er openen ook 3 prikloketten voor zowel thuiswonende mobiele ouderen als zorgmedewerkers langdurige zorg.

Grote testcapaciteit beschikbaar

Met de komst van de nieuwe locatie Bergen op Zoom en tegelijkertijd de sluiting van de locatie in Etten-Leur per 27 januari behouden we in de regio West-Brabant dezelfde testcapaciteit. Deze capaciteit is momenteel ruimschoots voldoende. Mensen kunnen zich vaak nog dezelfde dag laten testen als men klachten heeft, of na een melding in de Coronamelder app of vanuit bron- en contactonderzoek. Op dit moment ziet de GGD dat het aantal testaanvragen afneemt. Mochten de testaanvragen weer toenemen, dan wordt op alle locaties de testcapaciteit opgeschaald, waarbij de GGD in totaal tot 6.000 testen per dag kan afnemen. In heel Nederland is de GGD klaar om 175.000 testen per dag af te nemen.

Doelgroepen, vaccins en locaties

De locatie Amphia Langendijk is sinds 15 januari al met 4 priklijnen actief. Tot op heden kwamen daar alleen de zorgmedewerkers uit de verpleeghuiszorg. Vanaf 26 januari kunnen ook de thuiswonende ouderen vanaf 90 jaar en ouder op die locatie terecht. En enkele dagen daarna volgen de 85-plussers. Beide doelgroepen kunnen vanaf 1 februari ook in Bergen op Zoom terecht. Daar start de GGD met 3 priklijnen. Afhankelijk van de aanlevering van de vaccins kan de GGD op die locatie dan tot 1.000 mensen per dag vaccineren. Het vaccin van BioNtech/Pfizer wordt zoveel mogelijk ingezet voor de oudere doelgroep. De zorgmedewerkers die nu nog hun eerste afspraak moeten inplannen, moeten wachten totdat het vaccin van AstraZeneca beschikbaar komt.

Teststraat GGD BOZ