Artikel Rutger Bosselaar en Serena Polvorosa: "Jongeren moeten het gevoel hebben dat ze gehoord worden."

STEENBERGEN – Het jongerenwerk binnen gemeente Steenbergen blijft een belangrijk onderwerp, te meer omdat deze coronaperiode meer aanpassingen vraagt thuis, op school en op straat. Vrijwilliger Rutger Bosselaar (21) en stagiair Serena Polvorosa (19) bij het jongerenwerk geven hun visie en manier van werken om leeftijdgenoten bij te staan en er voor hen te zijn in een onstuimige tijd met maatregelen.

Vertrouwen

Rutger Bosselaar werkt als vrijwilliger bij de jongerenwerkers in Steenbergen. Een poos geleden kwam hij in gesprek met Iris de Korte en Dagmar Meyvis van Jongerenwerk Steenbergen. Rutger is gemotiveerd om problemen op te lossen onder jongeren en er achter te komen wat ze nodig hebben. "Jongeren moeten het gevoel hebben dat ze gehoord worden," geeft hij aan. Het vertrouwen tussen een jongerenwerker en jongeren is een basis die er moet zijn. Dat geldt ook bij Serena Polvorosa. Zij is stagiaire bij de jongerenwerkers. In de zomervakantie heeft ze met veel plezier geholpen bij de huttenbouwweek.

Luisterend oor

Serena vertelt: "ik wil jongeren graag helpen. Ook om ze aan te moedigen om vol te houden in deze coronatijd. Ik heb zelf veel meegemaakt thuis en kan daarom goed een luisterend oor zijn." Haar opleiding volgt ze aan het Kellebeek College in Roosendaal. Haar stage zal een jaar duren. De afgelopen periode heeft ze zelf ondervonden dat ze sociale contacten heeft gemist.

Sociale contacten

"Ik heb veel online lessen gehad. Die waren niet zo goed geregeld, maar ik heb zelf zoveel mogelijk huiswerk gemaakt. Normaal doe ik dit met vrienden. Nu kon dat niet en ik heb mijn sociale contacten echt gemist." Het is een gemis waarmee veel jongeren kampen door de opgelegde coronamaatregelen om niet met velen te feesten en hechte omgang te beperken. "Ze moeten proberen vol te houden," benadrukt Serena. "Dat probeer ik ook. Als er iets is, kunnen ze het aangeven en kan ik kijken wat ik kan doen om te helpen."

Gouden tip

Zowel Rutger als Serena hebben meegewerkt aan de COVID-19 film van Jongerenwerk Steenbergen die op 25 september in première is gegaan. Deze film is te zien op Youtube, Facebook en Instagram van Jongerenwerk Steenbergen. Rutger heeft een gouden tip om te delen: "Je hebt nu weer school. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Kom je op een punt van verveling, ga jezelf dan verbeteren. Je hebt er nu de tijd voor. Dat doe ik ook!"

Jongerenwerkers: kom je op een punt van verveling, ga jezelf dan verbeteren.