Nieuwsbericht Dringend advies tot het dragen van mondkapjes

Gepubliceerd op: 08 oktober 2020 10:50

Vanaf 30 september 2020 geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals:

• winkels, musea, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations;
  • restaurants, cafés, theaters en concertzalen;
  • bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

Het betreft geen verplichting, maar is wel een dringend advies. In een aantal gevallen is het dragen van een mondkapje niet goed mogelijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die door een medische reden of andere beperkingen het mondkapje niet kunnen dragen. Maar ook tijdens het beoefenen van een sport is het dragen van een mondkapje meestal niet mogelijk.

Gemeentehuis Steenbergen en de Vraagwijzer

In de publieke ruimte van het gemeentehuis van Steenbergen en de Vraagwijzer is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Onze medewerkers dragen er in de publieke ruimte ook een. Dit doen we voor uw en onze veiligheid en gezondheid. Heeft u geen mondkapje? Wij geven u er graag een. Bij onze balies zijn kuchschermen geplaatst. Onze medewerkers die u te woord staan van achter deze schermen dragen geen mondkapje. Heeft u gezondheidsklachten als verkoudheid, hoesten of koorts komt u dan niet naar het gemeentehuis en maak een afspraak op een later tijdstip.

Visual Rijksoverheid met alle regels over het nieuwe mondkapjesbeleid