Nieuwsbericht Coronavirus bericht update van 10 maart

Gepubliceerd op: 10 maart 2020 12:45

Landelijk is er veel aandacht voor het coronavirus (covid-19). Als gemeente volgen we nauwlettend de berichtgeving van de Rijksoverheid, het RIVM en de Veiligheidregio Midden West Brabant. Het coronavirus vraagt om een alerte aanpak van de overheid, waarbij de inzet gericht is op het voorkomen van besmettingen. Graag delen we het advies van het RIVM met u.

Advies RIVM

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Aanvullende maatregelen voor inwoners/medewerkers uit Brabant

Om verdere verspreiding te voorkomen heeft het RIVM vanaf 6 maart 18.00 uur een aangescherpt advies gegeven aan alle inwoners van de provincie Noord-Brabant om hun sociale contacten te beperken bij:

• verkoudheid;
  • òf hoesten;
  • òf koorts.

Dat betekent thuis blijven, niet op bezoek gaan bij anderen of niet naar plekken gaan waar veel mensen samenkomen. Als je dus last hebt van één of meer van bovengenoemde symptomen.

Heeft u een afspraak bij de gemeente? In verband met het Coronavirus adviseert het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te beperken. Heeft u klachten? Dan vragen we u uit zorg voor onze medewerkers om niet naar het gemeentehuis te komen en een nieuwe afspraak te maken..

Heb je vragen over het coronavirus?

• Voor meer informatie over de actuele stand van zaken in onze regio, kijk op de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: www.vrmwb.nl.
  • Voor de actuele informatie over het aantal vastgestelde besmettingen, kijk op de website van het RIVM: www.rivm.nl
  • Op de website van het RIVM staan de meeste gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij. Mogelijk staat het antwoord op uw vraag hier tussen.
  • Heeft u toch nog een vraag? Bel het landelijk informatienummer van het RIVM via 0800 1351 of bel met de GGD 0900 364 64 64 (bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 20.00 uur).