Nieuwsbericht Burgemeester Van den Belt sluit parkeerplaats in Dinteloord af

Gepubliceerd op: 29 maart 2020 16:25

Vanavond is de parkeerplaats bij het sportpark in Dinteloord afgesloten om verdere samenscholingen en dus de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. "Indien nodig stellen we ook op andere plaatsen in onze gemeente een toegangsverbod in", zegt burgemeester Ruud van den Belt. "Bijna iedereen doet zijn best om deze crisis te bestrijden. Voor de kleine groep die dit niet doet geldt: tot hier en niet verder!"

"Wie de afgesproken regels van de overheid aan zijn laars lapt, heeft een serieus probleem", vervolgt de burgemeester. "Dit gedrag kunnen we onmogelijk tolereren. Gelukkig gedraagt het overgrote deel van onze inwoners zich voorbeeldig en hebben ook vrijwel alle winkeliers de benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Helaas zijn er nog altijd mensen die het gevaar onderschatten of gewoon niet willen inzien. Zo is met name gebleken op de parkeerplaats bij het sportpark in Dinteloord."

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

"Dankzij de nieuwe noodverordening kunnen we hier tegen optreden en dat zal ik waar nodig dan ook niet nalaten. Zo nodig leggen we forse boetes op. Vooral jongeren moeten zich echt realiseren dat het nu geen tijd is om te feesten of samen rond te hangen. En aan alle ouders herhaal ik mijn dringende verzoek om ook hun pubers en jong volwassen kinderen hiervan bewust te maken. Die 1,5 meter afstand is cruciaal om de verdere verspreiding van dit dodelijke virus een halt toe te roepen, bij alles wat je doet. Laten we elkaar ook blijven aanspreken op deze gezamenlijke verantwoordelijkheid, waaraan niemand zich kan en mag onttrekken. Daar vertrouw ik op. Alleen samen kunnen we corona onder controle krijgen."