Nieuwsbericht Boodschap burgemeester Van den Belt: Volg de richtlijnen op!

Gepubliceerd op: 22 maart 2020 14:35

Beste inwoners,

Ons sterkste wapen in de strijd tegen het dodelijke coronavirus zijn we zelf. Van levensbelang is echter wel dat we ons allemaal aan de "spelregels" houden en geen enkele risico nemen met deze volksvijand. Anders gaan we de strijd onherroepelijk verliezen.

Uit onderzoek én in de praktijk blijkt tot mijn verbazing helaas dat velen zich niet of onvoldoende bewust zijn van de noodzakelijke maatregelen. Die worden dus massaal genegeerd... Onbegrijpelijk! Zelfs simpele hygiënevoorschriften zoals handen wassen en schudden worden nog altijd in de wind geslagen. Onthutsend én levensgevaarlijk!

Met name jongeren lijken te denken dat zij onaantastbaar zijn, maar ook volwassenen zien er kennelijk geen bezwaar in om met hordes tegelijk naar de milieustraat of het strand te gaan.

Helaas zijn er ook in onze gemeente signalen van gedrag dat haaks staat op de verantwoordelijkheid die iedereen moet nemen, om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

Dat u nu geen klachten hebt, wil nog niet zeggen dat u geen drager bent van het virus en anderen kunt besmetten. Groot is zodoende het gevaar van een volgende infectiegolf de komende weken en een sterk stijgend aantal doden, dat niemand op z'n geweten wil hebben.

Als burgervader doe ik een klemmend beroep op u allemaal – vooral ook aan al die andere vaders en moeders – om te helpen voorkomen dat deze vreselijke crisis ons in alle opzichten nóg dieper gaat raken. Onze kinderen, maar óók onze jongeren hebben onze hulp nodig om de juiste keuzes te kunnen maken.

Wat er nu gebeurt is al meer dan erg genoeg.

Ik vertrouw erop dat u ook deze dringende oproep van mij ter harte zult nemen.

Wees voorzichtig en houd elkaar vast, maar wél op minimaal 1,5 meter afstand! #STOPcorona

Uw burgemeester,

Ruud van den Belt