gemeente Steenbergen | Met wie drink jij een bakje koffie?

Nieuwsbericht Met wie drink jij een bakje koffie?

Gepubliceerd op: 03 mei 2022 11:55

De gemeente Steenbergen gaat massaal bij elkaar op de koffie tijdens een koffie-estafette. Deze actie houdt de gemeente om ervoor te zorgen dat inwoners contact leggen met elkaar. Wethouder Koos Krook dronk het eerste bakje met Peter Plasmans uit Nieuw-Vossemeer.

De koffie-estafette is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor eenzaamheid. Veertig tot vijftig procent van de mensen voelt zich wel eens eenzaam. Krook: "Eenzaamheid is van ons allen, als overheid staan we buiten spel. We kunnen als gemeente van alles doen en ondernemen, maar als inwoners in de supermarkten niet met elkaar spreken, we niet omkijken naar onze buren, niet bij familie op bezoek gaan, dan heeft de inzet vanuit de overheid geen enkele zin."

Geef het stokje door

De college- en raadsleden van de gemeente Steenbergen hebben allemaal twee koffiemokken gekregen. Zij gaan daarmee de komende dagen bij inwoners op de koffie en laten hierbij de mokken achter. Deze inwoners gaan weer bij andere inwoners op de koffie zodat er een koffie-estafette ontstaat. Inwoners wordt gevraagd een foto te maken van het koffiemoment en deze te plaatsen op hun social media met #koffieestafette.

Wethouder Krook hoopt op veel enthousiaste deelnemers. "We gaan als gemeente aan de slag om mensen zoveel mogelijk te bereiken, verbinden en te helpen. Kijk naar elkaar om, ga met mensen in gesprek!"

Wijzijn Steenbergen helpt

Inwoners die het moeilijk vinden om een koffieafspraak te maken, kunnen contact op nemen met Wijzijn Steenbergen via 0167 750 850. Zij helpen inwoners graag.

Koffie-estafette Koos Krook en Peter Plasmans