gemeente Steenbergen | Loods gesloten na ontdekking cocaïnewasserij

Nieuwsbericht Loods gesloten na ontdekking cocaïnewasserij

Gepubliceerd op: 25 mei 2022 16:35

Een van de loodsen aan de Boonhil in Steenbergen, waar de politie eerder dit jaar een cocaïnewasserij ontdekte, wordt met ingang van 25 mei voor een periode van drie maanden gesloten.

In totaal heeft de politie meer dan 66 kilo harddrugs aangetroffen, met een handelswaarde van miljoenen euro's. Hiervoor zijn tien personen met Colombiaanse nationaliteit aangehouden. Burgemeester Van den Belt: "We zijn enorm geschrokken van de vondst van zoveel harddrugs. Dit is onacceptabel en versterkt het onveiligheidsgevoel in het buitengebied. Met de politie zetten we alles op alles om hier een einde aan te maken."
De loods wordt voor drie maanden gesloten. Het doel daarvan is om de criminele loop eruit te halen. Met deze maatregelen hoopt de burgemeester de veiligheid en de rust in de omgeving te herstellen.

Het sluiten van de loods valt onder het Damoclesbeleid dat geldt voor alle gemeenten in het politiedistrict De Markiezaten waaronder ook Steenbergen valt. Dit zorgt voor een eenduidige aanpak bij de bestrijding van drugscriminaliteit.