Nieuwsbericht Lintjesregen: vier inwoners koninklijk onderscheiden

Gepubliceerd op: 26 april 2018 12:00

Vier inwoners van onze gemeente zijn vanmorgen door burgemeester Ruud van den Belt, uit naam van Koning Willem-Alexander, verrast met een Koninklijke onderscheiding. De kersverse leden in de Orde van Oranje-Nassau zijn: Adrianne Bogers en Bram Koole uit Kruisland, Ingrid van Bezooijen uit Dinteloord en Ger de Neve uit Steenbergen.

Vandaag daalt in heel ons land de jaarlijkse lintjesregen neer, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning. Burgemeester Van den Belt had de bui wel zien hangen: ,,In zo'n actieve gemeenschap als de onze zou je zelfs nog veel meer Koninklijke onderscheidingen verwachten.'' Hij roept dan ook iedereen op om al die vaak onzichtbare vrijwilligers voor te dragen voor een lintje.

,,Normaal gesproken doe ik er alles aan om voor verbinding te zorgen, maar in dit geval vind ik het toch wel even fijn om ook eens 'onderscheid' te mogen maken, want u heeft zich daadwerkelijk onderscheiden,'' hield hij de vier decorandi voor.

Kruisland

Adrianne Bogers-Bartels (73) heeft zich voornamelijk op maatschappelijk gebied gemanifesteerd in de Kruislandse gemeenschap, o.a. voor de Zonnebloem, het bibliotheekwerk en het dorpshuis, maar ook als mantelzorger voor haar schoonmoeder en tante. Haar plaatsgenoot Bram Koole (74) kan bogen op een grote staat van dienst bij o.a. het Rode Kruis, de Interkerkelijke Jeugdraad en de Seniorenraad in Fijnaart, waar hij tot 2006 woonde en nog altijd actief is.

Dinteloord

Ingrid van Bezooijen-Slings (51) was dit keer de jongste die een lintje kreeg opgespeld. Zij zet al tientallen jaren haar beste beentje voor ten bate van de KinderVakantieWeek in Dinteloord en de gereformeerde kerk. Daarnaast spant of spande zij zich o.a. in voor de Groen van Prinstererschool, Stichting Vrienden Aquadintel en Vluchtelingenwerk.

Steenbergen

Kenmerkend voor Steenbergenaar Ger de Neve (70) is zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel tegenover de samenleving, die zich in heden en verleden heeft geuit in lidmaatschappen van zowel de gemeenteraad als van provinciale staten en het waterschap. Hij was ook enkele jaren wethouder in de gemeente Steenbergen en daarnaast nadrukkelijk actief voor de Nederlands hervormde kerkgemeenschap in zijn woonplaats. Grote waardering is er ook voor het feit dat hij maar liefst 100 keer bloeddonor is geweest.

Groepsfoto onderscheiden inwoners

Groepsfoto van de inwoners die een Lintje hebben gekregen