gemeente Steenbergen | Laadpalen in de gemeente Steenbergen

Nieuwsbericht Laadpalen in de gemeente Steenbergen

Gepubliceerd op: 04 januari 2022 15:50

Er komen nieuwe laadpalen in de kernen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer. Inwoners hebben vorig jaar mee kunnen denken over de definitieve locaties. Samen met de provincie Noord-Brabant en Limburg, gaat Vattenfall de laadpalen plaatsen.

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Ook in de gemeente Steenbergen. Dit is goed voor het milieu en dus erg duurzaam. Deze auto's moeten ook worden opgeladen. Dit kan met de laadpalen die de komende jaren geplaatst worden in de gemeente Steenbergen. Er worden 22 laadpunten weggezet in de eerste fase.

Verzamelverkeerbesluit

Waar alle laadpalen staan, moet worden vastgelegd door de gemeente. Dit wordt gedaan in een verzamelverkeersbesluit. Inmiddels is het verzamelverkeersbesluit genomen en gepubliceerd.

Totaal 85 locaties

Het bedrijf Vattenfall heeft de gemeente geholpen met het bepalen van de locaties van de laadpalen. Er is onder andere gekeken naar de behoefte van inwoners en ondernemers, ligging van elektriciteitskabels, groenvoorziening, parkeervakken en parkeerdruk. Zij hebben er rekening mee gehouden dat er in alle kernen van de gemeente uiteindelijk een dekkend netwerk is waarbij binnen 250 meter loopafstand een laadpaal staat. Dit netwerk kan niet in zijn geheel dit jaar worden gerealiseerd. Daarom is er een plan gemaakt om de komende jaren stap voor stap de palen te plaatsen. In 2025 zijn alle 85 laadpalen geplaatst.

Laadpaal bij auto