gemeente Steenbergen | Koninklijke onderscheiding Rini Luijks overhandigd aan familie

Nieuwsbericht Koninklijke onderscheiding Rini Luijks overhandigd aan familie

Gepubliceerd op: 08 april 2021 14:05

De nabestaanden van Rini Luijks hebben vandaag de Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen die kort voor zijn overlijden - begin dit jaar - aan de geboren en getogen Kruislander werd toegekend.

Helaas heeft de drijvende kracht achter hengelsportvereniging De Kruisweel dit zelf niet meer geweten. ,,Maar, ere wie ere toekomt", stelde burgemeester Ruud van den Belt bij de overhandiging van de versierselen aan de levenspartner van de heer Luijks, mevrouw Els van Elzakker.

,,Uit alles blijkt dat Rini een bijzonder mens was, die dit lintje ruimschoots heeft verdiend. Ik vind het jammer dat ik hem niet persoonlijk heb gekend, want ik ben erg trots op alles wat hij voor onze gemeenschap heeft gedaan", sprak de burgemeester.

'Regelaar' Rini Luijks zette zich niet alleen meer dan veertig jaar in voor De Kruisweel, waarvan hij langdurig voorzitter én secretaris tegelijk was, ook was hij onder meer erg actief voor Sportvisserij Zuidwest-Nederland en RBC Roosendaal. Verder zat hij bijvoorbeeld in de Steenbergse Sportraad en de klankbordgroep Cruijslandse Kreken.

,,Hij deed alles met heel z'n ziel en zaligheid en was uitermate trouw aan zijn clubs", aldus zijn zoons Rick en Bob. ,,En wat zou hij blij zijn geweest met deze onderscheiding."

Koninklijke onderscheiding Rini Luijks overhandigd aan familie