gemeente Steenbergen | Informatieavond zonnepanelenactie op dinsdag 29 juni 2021!

Nieuwsbericht Informatieavond zonnepanelenactie op dinsdag 29 juni 2021!

Gepubliceerd op: 14 juni 2021 13:55

Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening en het is beter voor het milieu. De gemeente Steenbergen wil het inwoners makkelijk maken om zonne-energie op te wekken. Daarom organiseert de gemeente samen met Regionaal Energieloket een actie voor zonnepanelen.

In dit nieuwsbericht leest u meer over de actie, hoe u zich kunt inschrijven en informeren wij u over een online informatiebijeenkomst op dinsdag 29 juni 2021 om 19.30 uur.

De zonnepanelenactie: makkelijk en milieuvriendelijk zelf stroom opwekken

De actie wordt uitgevoerd door een ervaren installateur uit de regio. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Kwaliteit: Onafhankelijke technische specialisten hebben het aanbod in de regio bekeken. De installateur is gekozen vanwege goede prijs-kwaliteitverhouding en garanties.
  • Scherpe prijs: Via de actie worden binnen een klein gebied veel zonnepanelen ge├»nstalleerd. Hierdoor kan de installateur het werk slimmer plannen en uitvoeren. U krijgt daardoor een scherpe prijs.
  • Maatwerk: Iedere woning is anders. Daarom krijgt u altijd een persoonlijke offerte. Deze is op maat gemaakt voor uw woning en uw wensen.

Hoe werkt de zonnepanelenactie?

  1. Schrijf u in voor 1 augustus 2021: Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties of scan de QR-code onderaan deze brief.
  2. Woningopname: De installateur bekijkt uw woning en bepaalt met u het aantal zonnepanelen. Vanwege het coronavirus vindt de woningopname mogelijk online plaats. Dit hoort u vooraf via telefoon of e-mail.
  3. Persoonlijke offerte: U ontvangt een persoonlijke offerte. U zit nergens aan vast en beslist zelf of u de zonnepanelen wilt laten installeren.
  4. Installatie: Gefeliciteerd! U kunt nu genieten van uw eigen opgewekte zonne-energie.

Let op: Woont u in een monumentaal pand en wilt u meedoen met deze actie? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Meer informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning vindt u op de website van de gemeente.

Ontvang 21% btw terug en vraag de stimuleringslening aan

Wanneer u als particulier zonnepanelen koopt kunt u de 21% btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Regionaal Energieloket heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld. Dit vindt u op de website van Regionaal Energieloket. Ook kunt u bij de gemeente Steenbergen via de stimuleringslening geld lenen om zonnepanelen op het dak van uw woning te laten plaatsen. 

Meer weten? Kom naar de online informatieavond!

Tijdens de online informatieavond vertellen we u meer over de zonnepanelenactie, leningen die u voor zonnepanelen kunt aanvragen en het terugvragen van 21% btw. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen. De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt de avond via uw computer of tablet volgen.

Datum: dinsdag 29 juni 2021
Tijdstip: 19.30 tot 20.30 uur
Locatie: Online

Wilt u de informatiebijeenkomst bijwonen? Ga dan naar www.regionaalenergieloket.nl/acties of scan de QR-code onderaan dit nieuwsbericht. Vul uw postcode in en klik op de knop 'Zonnepanelenactie Steenbergen'. Klik daarna op 'Aanmelden informatieavond' en schrijf u in. U ontvangt dan een e-mail met een link naar de online informatieavond.

Heeft u vragen? Bel of mail gerust!

Heeft u nog vragen over de zonnepanelenactie? Neem dan contact op met Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110.

We hopen u te zien op de online informatieavond!

Met vriendelijke groet,
De wethouder,

W.A.M. Baartmans

P.S. Heeft u al zonnepanelen? Wat goed! Informeert u dan naar de verdere mogelijkheden bij Regionaal Energieloket.

Zonnepanelenactie