Nieuwsbericht Kent u iemand die een lintje verdient?

Gepubliceerd op: 11 mei 2020 14:15

Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig en op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij, dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen. Ook mensen die in hun werk een zeer bijzondere prestatie hebben geleverd kunnen een lintje krijgen.

Omdat aan de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet een aanvraag voor de volgende de lintjesregen in 2021 vóór 1 augustus 2020 bij de burgemeester zijn ingediend. Het kabinet van de burgemeester begeleidt de aanvraag vanaf het begin, zodat deze aan alle regels voldoet.

Ook bij andere gelegenheden

De meeste onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Het uitreiken gebeurt ook bij andere gelegenheden, zoals bij pensionering of een jubileum als vrijwilliger bij een vereniging. Zo'n aanvraag kan op elk moment ingediend worden, maar ook hier moet rekening gehouden worden met een lange procedure (minimaal een half jaar).

Meer informatie

Meer informatie vindt u op onze website of www.lintjes.nl. Vanaf deze sites kunt u ook het aanvraagformulier downloaden. U kunt de informatie en het formulier ook aanvragen bij het kabinet van de burgemeester via telefoonnummer 14 0167 of kabinet@gemeente-steenbergen.nl