gemeente Steenbergen | JONGleren in het verkeer in gemeente Steenbergen

Nieuwsbericht JONGleren in het verkeer in gemeente Steenbergen

Gepubliceerd op: 09 september 2021 12:30

Jonge kinderen zijn ook al verkeersdeelnemers. Vroeg beginnen met een verkeersopvoeding is dan ook de boodschap van het programma 'JONGleren in het verkeer'. Bij kinderopvang Siemburg in Kruisland heeft wethouder Baartmans op 6 september de aftrap gegeven voor dit belangrijke project.

In de eerste levensjaren (0-4 jaar) leren kinderen ongemerkt al heel veel over hoe zij zich in het dagelijks leven horen te gedragen. 'JONGleren in het verkeer' speelt hierop in door al voor de basisschool kinderen bewust te maken van het verkeer.

Wethouder Baartmans: "Ik vind het ontzettend waardevol dat de kinderopvanglocaties in de gemeente Steenbergen hier actief mee aan de slag gaan. In 2021 starten maar liefst zes locaties met het project JONGleren in het Verkeer."

Verkeer is overal

Medewerkers van de opvang krijgen via JONGleren suggesties voor activiteiten waarmee zij tijdens themaweken samen met de kinderen spelenderwijs kunnen oefenen met het verkeer. Dit is belangrijk, want verkeer is overal. Ook de ouders doen mee. Zij kunnen bijvoorbeeld thuis hun kinderen voorlezen uit speciale 'verkeersboekjes'.

Tijdens het startmoment op maandag 6 september zijn er verkeersspelmaterialen en verkeersprentenboekjes voor alle peuters van het kinderdagverblijf uitgereikt.

Succesvol

In 2011 en 2012 is al eerder gewerkt met het project 'JONGleren in het verkeer' in de gemeente Steenbergen. De kinderopvanglocaties hebben dit succesvol afgerond en het daarna jarenlang zelfstandig herhaald op hun locaties. Zij hebben dit jaar zelf het verzoek gedaan het traject weer opnieuw door een professional te laten ondersteunen. De gemeente geeft hier graag gehoor aan.

Foto JONGleren met wethouder Baartmans met mederwerkers kinderopvang Siemburg