Nieuwsbericht Jaarmarkt Steenbergen gaat niet door

Gepubliceerd op: 06 augustus 2020 08:40

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving hebben de organisatoren van de Steenbergse Jaarmarkt en de gemeente Steenbergen in goed overleg besloten dat het niet verstandig is om de jaarmarkt door te laten gaan dit jaar.

Met het oog op de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus, waarbij het aantal besmettingen weer oploopt, vinden de organisatoren van de jaarmarkt en de gemeente Steenbergen het niet verantwoord om zo'n groots evenement te laten plaatsvinden.

In opdracht van burgemeester Ruud van den Belt is er vandaag ambtelijk overleg geweest met de organisatie van de jaarmarkt. Uitkomst hiervan is dat de organisatie de vergunningaanvraag heeft ingetrokken.

,,Ik ben blij dat we in goed overleg met elkaar tot dit besluit zijn gekomen", stelt de burgemeester. ,,Het is natuurlijk spijtig, maar de veiligheid van onze inwoners en de bezoekers is vanzelfsprekend het allerbelangrijkste. Hopelijk kan de jaarmarkt volgend jaar wel gewoon weer doorgaan."