Nieuwsbericht Inwoners Steenbergen tevreden met hulp bij zorgvragen

Gepubliceerd op: 12 september 2018 16:15

Inwoners van Steenbergen die in 2017 met zorgvragen aanklopten bij Vraagwijzer, zijn tevreden met hoe zij zijn geholpen. Dat blijkt uit het jaarlijkse cliƫntervaringsonderzoek Wmo waaraan ruim 300 inwoners hebben deelgenomen. Zo worden ze snel geholpen, nam de medewerker hen serieus en heeft deze samen naar oplossingen gezocht. Steenbergen scoort hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook zijn er nog verbeterpunten. Zo weten inwoners bijvoorbeeld niet altijd dat zij hulp kunnen vragen aan onafhankelijk cliƫntondersteuners. Dit zijn beroepskrachten en vrijwilligers die inwoners een helpende hand bieden om de weg te vinden in de zorgwereld.

"Een heel mooi resultaat en een compliment voor alle medewerkers", aldus wethouder Koos Krook. "Dit laat zien dat wij op de goede weg zijn. Wij doen ieder jaar mee aan het landelijke onderzoek. De resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden via www.waarstaatjegemeente.nl."

Inwoners in Steenbergen met een zorgvraag kunnen terecht bij Vraagwijzer aan de Fabrieksdijk 6 in Steenbergen. Vraagwijzer is geopend op maandag tot en met donderdag van 9.00-12.00 uur en donderdagmiddag van 13.30-16.30 uur. Meer informatie: www.vraagwijzersteenbergen.nl.