Nieuwsbericht Inspiratiereis projectgroep Behoud Gummaruskerk

Gepubliceerd op: 27 februari 2019 08:50

De projectgroep Behoud Gummaruskerk is 21 februari 2019 met meerdere genodigden op inspiratiereis geweest. De stadsraad en dorpsraden, het Retail Platform Steenbergen (RPS), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Steenbergen, Leden Expeditie Nassau en VVV Brabantse Wal hebben samen een hele rondreis gemaakt.

De inspiratiereis

Het was een vol programma en niet voor niets! We hebben inspiratie opgedaan voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor het behoud van het Gummaruskerkgebouw. Hiervoor hebben we diverse (oud) kerkgebouwen in N-B bezocht. Het gaat hier om multifunctionele, succesvolle herbestemmingen. Enkele steekwoorden die de dag typeren: divers gezelschap, enthousiasme, goede sfeer, energie, veel mogelijkheden, goed verzorgd, informatie, inspiratie, samen op pad.

Wilma Baartmans: "Het is bijzonder om alle positieve reacties te horen van alle aanwezigen vandaag, zoals wat is er veel mogelijk met een dergelijk gebouw, we hebben een wijdere blik gekregen door vandaag. We werken in dit project vanaf dag 1 samen met de betrokken partijen. Het draagvlak is merkbaar voelbaar. Het is prettig om dat gelijk al vanaf de start te ervaren. Dit biedt mogelijkheden voor de toekomst!"

Piet van Schilt (vice voorzitter St. Annaparochie): 'Het was een positieve dag! Verschillende mensen zijn mee uit verschillende hoeken van onze samenleving. We hebben veel mogelijkheden gezien, ideeën opgedaan en goede gesprekken gevoerd. Als St. Annaparochie werken we aan de toekomst van het gebouw door middel van samenwerking. We zijn vandaag samen op pad gaan en dat blijkt een hele goede stap te zijn. We trekken samen op voor een nieuwe bestemming voor onze Gummarus!"

Project Behoud Gummaruskerk

We hopen in mei het haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor het behoud van het Gummaruskerkgebouw te starten. Dit onderzoek hopen we dan in oktober af te ronden. Onder leiding van een stuur- en projectgroep, bestaande uit leden van de St. Annaparochie, de gemeente, het Bisdom van Breda, Werkgroep Behoud Gummarus, Parochie Kern Commissie, RPS en burgers, wordt hiervoor in de komende weken een onderzoeksopdracht opgesteld en een bureau geworven dat het onderzoek zal uitvoeren. Via de website van de gemeente Steenbergen kunt u blijven van het project. Deze komt komende maand beschikbaar. Of volg ons op social media!

Wethouder Wilma Baartmans en projectgroep Behoud Gummaruskerk