Nieuwsbericht IJsbaan dit jaar op de Westdam in Steenbergen

Gepubliceerd op: 22 november 2018 16:05

De gemeente heeft op 20 november 2018 de vergunning verleend voor de ijsbaan in Steenbergen. Wij hopen dat jong en oud ook dit jaar weer veel plezier aan de ijsbaan zullen beleven. Voorgaande jaren vond het evenement plaats op de Markt. Dit jaar organiseert Stichting IJsfestijn Steenbergen de ijsbaan op de parkeerplaats aan de Westdam in Steenbergen. Komt u met de auto naar het centrum van Steenbergen in de periode van 3 december 2018 tot en met 9 januari 2019? Dan vindt u hieronder de alternatieve parkeerlocaties.

Parkeren

Van 3 december 2018 tot en met 9 januari 2019  kan niet geparkeerd worden op de parkeerplaats aan de Westdam. Bezoekers aan de ijsbaan kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein bij Buiten de Veste (voor het gemeentehuis). Bezoekers aan het centrumgebied kunnen parkeren op de volgende locaties: het Striniusplein, de Wei, de IJzeren Put, de Oostdam, de Nieuwstad (ter hoogte van de Aldi), de Burgemeester van Loonstraat (ter hoogte van de Lidl), de Visserstraat en op het parkeerterrein bij het gemeentehuis op Buiten de Veste, met uitzondering van 24 december 2018. Laatstgenoemde parkeerplaats is die dag namelijk in gebruik als startlocatie van de Kerstlichtjestocht. Daarnaast kunnen bezoekers in december ook parkeren op het parkeerterrein achter de Scapino en op de zaterdagen op het parkeerterrein van Deltacom in de Berenstraat in Steenbergen.

Uitgangspunt: centrum goed bereikbaar voor automobilisten

De ijsbaan stond de vorige jaren op de Markt. Met de nieuwe locatie verdwijnen er parkeerplaatsen in het centrumgebied. We vinden het belangrijk dat het centrumgebied tijdens deze periode goed bereikbaar is voor automobilisten. Daarom houden we goed in de gaten hoe de parkeerdruk is en of dit leidt tot problemen. Als we knelpunten constateren, zullen we op zoek gaan naar oplossingen. Daarnaast hebben we de ondernemers in het centrum van Steenbergen gevraagd hun bezoekers waar nodig op de hoogte te stellen van de parkeerlocaties. Ook de organisatoren van andere evenementen in deze periode hebben we gevraagd om bezoekers hier op te wijzen. De IJsbaan verwijst de bezoekers die met de auto komen in hun communicatie door naar het parkeerterrein op Buiten de Veste.

Monitoren parkeerdruk

Vanwege het niet beschikbaar zijn van de parkeerplaatsen op de Westdam, houden wij de parkeerdruk in en rond het centrum van Steenbergen de komende weken goed in de gaten. Als we knelpunten constateren, zullen we op zoek gaan naar oplossingen. Mocht u uw ervaringen met de parkeerdruk willen delen, dan horen wij dat graag. U kunt hiervoor gebruik maken van de Mijn Gemeente App, via de website of neem telefonisch contact op via 14 0167.

Meer informatie?

Kijkt u voor meer informatie over het evenement op: https://www.ijsfestijn-steenbergen.nl/ .