gemeente Steenbergen | Hulp bij de CoronaCheck-app

Nieuwsbericht Hulp bij de CoronaCheck-app

Gepubliceerd op: 05 oktober 2021 15:00

Een papieren coronabewijs printen of hulp nodig bij de CoronaCheck app? U heeft de volgende opties:

Zelf installeren (en printen)

U vindt de CoronaCheck app in de Google Play store of de Apple Store. Na het downloaden kunt u inloggen met uw DigiD. U vindt alle informatie over het downloaden op de website van de CoronaCheck app.

Ook zonder smartphone of de CoronaCheck-app kunt u een (papieren) coronabewijs krijgen. U kunt een coronabewijs printen als u:

• een DigiD heeft
  • een printer en computer tot uw beschikking heeft
  • volledig gevaccineerd, hersteld of negatief getest bent.

Aanvragen gaat via de coronacheck website.

DigiPunt Steenbergen

Inwoners in de gemeente Steenbergen die het lastig vinden om de CoronaCheck-app te installeren of andere vragen hebben over digitale zaken kunnen gratis terecht bij het DigiPunt. Het DigiPunt wordt bemand door ervaren vrijwilligers en vindt u aan de Fabrieksdijk 6 in Steenbergen.

DigiPunt helpt inwoners met digitale vragen. Zij ondersteunen bij:

• Inschrijven of verlengen woningstichting
  • Het doorgeven van wijzigingen bij de uitkeringsinstantie
  • Het uploaden en versturen van formulieren
  • Het aanvragen van uw DigiD
  • Het aanvragen en gebruik van een e-mailadres
  • Het aanvragen van zorg -en huurtoeslag
  • Uploaden of downloaden van uw declaratieformulieren van uw zorgverzekering
  • Algemene vragen op digitaal gebied.

Tot 1 oktober werken de vrijwilligers alleen op afspraak. Om een afspraak te maken, kunt u bellen naar 06- 36 13 27 73.
Vanaf 1 oktober is De Vraagwijzer aan de Fabrieksdijk 6 in de ochtenden van maandag tot en met donderdag weer geopend voor inloopspreekuren. Op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 - 11.00 uur kunt u dan zonder afspraak bij het DigiPunt terecht. Buiten deze tijden kunt u alleen op afspraak terecht.

Bibliotheek West-Brabant

De formulieren voor het aanvragen van een papieren coronabewijs, zijn vanaf 4 oktober 2021 verkrijgbaar in de bibliotheken.

Helpdesk CoronaCheck

U kunt ook bellen met de helpdesk CoronaCheck via 0800-1421. Via dit nummer kunt u binnen een paar minuten een coronabewijs aanvragen.