Nieuwsbericht Hitteplan actief

Gepubliceerd op: 24 juni 2020 14:30

Vanaf 24 juni 2020 is het Nationale Hitteplan is actief in delen van Nederland. Het hitteplan geldt voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Volgens het KNMI kan het vandaag tussen de 26 en meer dan 32 graden worden. Het warme weer lijkt de hele week aan te houden. In de kustprovincies lijkt het minder lang te duren.

Tips

• Let extra op mensen in uw omgeving die gevoelig voor hitte zijn, bv. ouderen en jonge kinderen
  • Drink voldoende (liever geen alcohol), ook als u geen dorst heeft.
  • Draag luchtige kleding
  • Blijf uit de zon, gebruik een paraplu als parasol en bescherm uzelf goed
  • Houd de zon buiten - gordijnen dicht, zonwering omlaag en 's morgens vroeg het huis luchten
  • Doe het rustig aan
  • Met de auto weg? Neem extra water en een paraplu mee. Die kunt u als parasol gebruiken als u onverwacht met pech komt te staan.

Meer informatie is te vinden op de volgende websites:

Bekijk ook de infographic van de RIVM.