Nieuwsbericht Het stadspark van Steenbergen gaat op de schop!

Gepubliceerd op: 22 juli 2020 15:05

Al enkele jaren staat het opknappen van het stadspark van Steenbergen op de agenda. Deze zomer gaan we aan de slag met het verzamelen van ideeën. Wethouder Wilma Baartmans geeft de aftrap van de 'parksessies' op donderdag 23 juli 2020 om 11.00 uur. Ze zal dan de ideeënboom in het park planten.

Het stadspark in Steenbergen is één van de drie resterende delen van de oude Vestingstad Steenbergen. Het stadspark is toe aan een opknapbeurt. We starten deze zomer met het ophalen van ideeën voor een ontwerp.

In de zomervakantie vragen we inwoners langs te komen in het stadspark en hun ideeën voor de (her)inrichting van dit oude Ravelijn te delen. We vragen de inwoners welke voorzieningen zij graag zien in het vernieuwde stadspark. Aan de hand van voorbeelden vragen we inwoners welke stijl/ sfeer ze het beste vinden passen bij het stadspark. Hierna kunnen we gericht aan de slag met een ontwerpvoorstel.

Inwoners die mee willen denken zijn op de volgende momenten van harte welkom (met de inachtneming van de coronaregels) om met medewerkers van de gemeente Steenbergen in gesprek te gaan.

We zijn in het park op de volgende dagen en tijden:
Donderdag 23 juli 11.00-15.00 uur
Zaterdag 1 augustus 10.00-12.00 uur
Woensdag 5 augustus 13.00-15.00 uur
Donderdag 13 augustus 10.00- 12.00 uur
Vrijdag 21 augustus 13.00-15.00 uur
Maandag 24 augustus 13.00- 15.00 uur

Niet in de gelegenheid op deze momenten? Aanvullend is er vanaf 10 augustus een online vragenlijst beschikbaar via 'Ikpraatmee'. Je vindt deze ook terug op onze website en sociale media.

De opbrengsten van de parksessies en de online vragenlijst nemen we mee in een besluit over het 'decor' voor het stadspark. Na dat besluit volgt een ontwerptraject waarin geïnteresseerden kunnen meepraten over de feitelijke inrichting van het Stadspark.

Op donderdag 23 juli 'plant' wethouder Baartmans een ideeënboom in het Stadspark. We nodigen alle inwoners uit om vanaf dat moment hun ideeën hierin te hangen op de aangegeven tijden. We gaan graag met u in gesprek!

Let op: iedereen is welkom, maar houd je aan de 1,5 meter afstand, desinfecteer je handen regelmatig en blijf thuis als je klachten hebt. 

Stadspark steenbergen