Nieuwsbericht Herinrichting Steenbergen Zuid Fase 2: definitief ontwerp

Gepubliceerd op: 23 februari 2018 11:35

Met een groot aantal bewoners heeft de gemeente een definitief ontwerp gemaakt voor de wijk Steenbergen Zuid. Dankzij de inbreng van de bewoners hebben we het plan verder afgemaakt. Op basis hiervan is onder andere gezamenlijk besloten een aantal straten als eenrichtingsverkeerstraat in te richten, en komen er waar mogelijk extra parkeervakken bij.

De riolering moet worden vervangen en er komt ook een buis die het regenwater afvoert. Een  aantal minicontainers 'verhuizen' naar een andere locatie. De gemeente heeft alle suggesties van de betrokkenen beoordeeld en verwerkt op de tekening. In het ontwerp is ook het verlichtingsplan meegenomen.

Aanvang werkzaamheden

Naar verwachting starten de werkzaamheden in september 2018. Het project gaat nu in de aanbestedingsfase. Dit betekent dat er een aannemer wordt gekozen die het werk gaat uitvoeren. De aanleg van de nieuwe inrichting combineert de gemeente zoveel mogelijk met het grootschalig onderhoud aan de riolering. Zodra de planning van de aannemer bekend is, zal de aannemer de bewoners informeren over planning, fasering en bereikbaarheid. Deze informatie publiceren wij ook op deze site.

afbeelding kaart herinrichting Steenbergen Zuid fase 2