gemeente Steenbergen | Herbenoeming burgemeester Van den Belt bekrachtigd

Nieuwsbericht Herbenoeming burgemeester Van den Belt bekrachtigd

Gepubliceerd op: 03 december 2021 12:10

Burgemeester Ruud van den Belt is gisterenmiddag door Commissaris van de Koning Ina Adema officieel herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Steenbergen.

De nieuwe beëdiging, voor een tweede ambtstermijn van zes jaar, voltrok zich in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch. In verband met de corona-voorschriften gebeurde dit in beperkte kring. De burgemeester werd hierbij vergezeld door zijn echtgenote Angela en hun zoon Rick.

Van den Belt werd op 30 november 2015 voor de eerste keer geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Steenbergen. ,,Bijna onvoorstelbaar dat het alweer zes jaar geleden is. Er is sindsdien veel gebeurd in heel onze gemeenschap, maar er liggen ook nog meer dan genoeg uitdagingen voor de komende jaren en aan ambities geen gebrek."

Kansen in overvloed

,,Vergeet Rotterdam, vergeet Utrecht, vergeet Amsterdam: Steenbergen wordt hét kloppende hart van op z'n minst onze regio'', zo hield hij in juni de gemeenteraad al voor, toen die hem unaniem voordroeg voor zijn tweede ambtsperiode.
,,Dankzij de sterke betrokkenheid van onze inwoners en onze ondernemers, kunnen we met elkaar grote slagen maken in het belang van de toekomstbestendigheid van onze samenleving. Met kansen in overvloed op het gebied van wonen, werken en recreëren'', aldus Van den Belt. ,,Blij dat ik ook de komende jaren mijn bijdrage mag leveren aan die ontwikkeling, heb ik deze nieuwe ambtstermijn dan ook graag aanvaard, met dank voor het in mij gestelde vertrouwen.''