Nieuwsbericht Grote waardering voor onze brandweervrijwilligers

Gepubliceerd op: 26 februari 2018 09:35

Burgemeester Ruud van den Belt heeft zaterdagavond alle brandweervrijwilligers uit onze gemeente een grote pluim op hun helm gestoken.

Dat deed hij tijdens de jaarlijkse korpsavond voor de brandweerteams uit Steenbergen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer en Kruisland. De organisatie was dit keer in handen van de post Dinteloord, de feestelijke bijeenkomst vond daarom plaats bij restaurant Thuis!

korpsavond brandweer 2018 genodigden worden toegesproken

Trots

Het feit dat volgens onderzoek 95% van de brandweervrijwilligers uit de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant trots is om brandweerman- of vrouw te zijn, stemde Berrie de Groot (Clustercommandant West van de Brandweer Midden- en West-Brabant) tot grote tevredenheid.

Wervingscampagne

Hij kondigde bovendien een grootscheepse campagne aan voor de werving van nieuwe vrijwilligers. ,,We zitten hier nu nog goed in de manschappen, maar vanwege hun leeftijd gaan er de komende jaren heel wat teamleden vertrekken. Dus hebben we versterking nodig.''

Chapeau!

Burgemeester Ruud van den Belt stak zijn waardering voor alle brandweervrijwilligers niet onder stoelen of banken. ,,Hoe trots kun je als burgemeester zijn! Jullie staan altijd paraat voor onze gemeenschap. Wij weten ons verzekerd dat er altijd wordt gewaakt over de veiligheid van onze inwoners. Chapeau! Ook voor jullie partners.''