Nieuwsbericht Gratis je verkeerskennis opfrissen?

Gepubliceerd op: 21 juli 2020 10:15

Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis opfriscursussen in de gemeente Steenbergen

We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?
Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Steenbergen en in samenwerking met de lokale seniorenverenigingen organiseren we dit jaar een tweetal opfriscursussen verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig.
Waarom een opfriscursus nuttig is? "Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus." zegt Sanne Beemster, projectleider van Veilig Verkeer Nederland in Noord-Brabant. "Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur."

Wat gaan we doen?

Je kunt meedoen met een opfriscursus waar je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden.

Doe mee met de gratis VVN Opfriscursus!

We organiseren onderstaande cursussen (je wordt beide dagen verwacht):
Woensdag 7 en 14 oktober 2020 tijdstip 9.15 – 11.30 uur in Dinteloord
Maandag 16 en 23 november 2020 tijdstip 13.15 – 15.30 uur in Steenbergen

Ben je boven de 55, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Steenbergen? Dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden op onderstaande link of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850. www.vvn.nl/opfriscursussteenbergen
Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!
(Onze opfriscursussen zijn georganiseerd volgens de huidige RIVM richtlijnen)

Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

Theorieles - Meld je nu aan