gemeente Steenbergen | Gratis controle bandenspanning tijdens actie ‘Band op spanning’

Nieuwsbericht Gratis controle bandenspanning tijdens actie ‘Band op spanning’

Gepubliceerd op: 08 juli 2021 16:00

Op vrijdag 16 juli 2021 start in de gemeente Steenbergen de actie 'Band op Spanning'. Een actie waarbij de spanning van de banden van auto's gratis wordt gecontroleerd en zo nodig bijgepompt. Wethouder Wilma Baartmans zal aanwezig zijn bij de aftrap van deze actie in Dinteloord op het Raadhuisplein.

Gevolgen lage bandenspanning

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto's met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2-uitstoot. Daarnaast is autorijden met een te lage bandenspanning duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband is het ook gevaarlijk.

Meerdere redenen dus om tijdig de bandenspanning van uw auto te controleren en zo nodig de banden op te pompen. Met de service 'Band op spanning' kunnen inwoners van de gemeente Steenbergen gratis hun bandenspanning laten controleren.

Duurzaamheid in de gemeente

De gemeente Steenbergen zet diverse acties in om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit is één van de acties die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Wethouder Baartmans: "Met de service 'Band op spanning' dragen we op concrete wijze een steentje bij aan een schoner milieu en het brengt duurzaamheid weer een stap dichterbij. "

Hoe werkt het?

De medewerkers van 'Band op spanning' spreken automobilisten aan over deze gratis service. Als u mee wilt doen krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. U kunt uw auto parkeren en op pad gaan. Met professionele apparatuur controleren de medewerkers de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wisselen ze om voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen. De medewerkers komen alleen in actie wanneer een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Op de onderstaande dagen staan medewerkers van 'Band op Spanning' de volgende locaties:

• Vrijdag 16 juli 2021 van 10.00-17.30 uur
    Parkeerterrein, Raadshuisplein, 4671, Dinteloord
  • Donderdag 22 juli 2021 van 10.00-13.30 uur
    Parkeerterrein Coop, Molenstraat 12-14, 4756 BE in Kruisland
  • Donderdag 22 juli 2021 van 14.00-17.30 uur
    SPAR, Schoolstraat 2, 4681 BK in Nieuw-Vossemeer (geen parkeerterrein aanwezig)
  • Vrijdag 23 juli 2021 van 10.00-17.30 uur
    Parkeerterrein AH Achterberg, Lindenburghlaan 1, 4651 TM in Steenbergen