gemeente Steenbergen | 'Goed voorbereid om op te treden tegen relschoppers'

Nieuwsbericht 'Goed voorbereid om op te treden tegen relschoppers'

Gepubliceerd op: 01 januari 2022 18:35

De jaarwisseling is in de gemeente Steenbergen op een paar momenten onrustig verlopen. Vooral in Dinteloord deden zich ernstige ongeregeldheden voor, waartegen daadkrachtig is opgetreden. ,,We waren gelukkig goed voorbereid, want ondermijning van de leefbaarheid in onze gemeenschap is onacceptabel", stelt burgemeester Van den Belt, met dank aan alle hulpverleners en het overgrote deel van de inwoners die zich - zoals altijd - keurig hebben gedragen.
,,Zij mogen van ons verwachten dat we er alles aan doen om de openbare orde en de veiligheid te bewaken en te bewaren. Helaas hebben we tijdens voorgaande jaarwisselingen ook al problemen ondervonden met relschoppers op en rond het Raadhuisplein in Dinteloord. Dankzij de getroffen voorzorgsmaatregelen konden we nu, in samenwerking met de politie, snel opschalen om erger te voorkomen. Daarbij zijn de nodige aanhoudingen verricht. Hieruit kan iedereen opmaken dat wij zulk gedrag pertinent niet accepteren. Niet tegenover onze inwoners en zeker ook niet tegenover onze hulpverleners, die met zwaar vuurwerk zijn aangevallen. Ik neem dit dan ook heel hoog op."

Meldingen

Dankzij het kordate optreden van de politie, keerde de rust ook in Dinteloord op oudejaarsavond gelukkig redelijk snel weer terug. Ook vanuit andere plaatsen in de gemeente kwamen, ondanks het landelijke vuurwerkverbod, wel veel meldingen van vuurwerkoverlast. Burgemeester Van den Belt: "Onze handhavers hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk van deze meldingen op te volgen. We hebben echter ook keuzes moeten maken en daarbij heeft de veiligheid van inwoners en hulpverleners altijd de hoogste prioriteit."
Verder moest de brandweer vijf keer in actie komen voor kleine branden gedurende de dag en avond. Ook deed de politie op 30 december een vondst van zwaar illegaal vuurwerk in Dinteloord en werd in Steenbergen illegaal vuurwerk naar een voertuig met handhavers gegooid. Hiervoor wordt aangifte gedaan. De komende dagen wordt de vuurwerkschade nog geïnventariseerd.

Dankbaar

Burgemeester Van den Belt is enorm dankbaar voor de onmisbare betrokkenheid en inzet van alle toezichthouders, handhavers, vrijwilligers van buurtpreventieteams, hulpverleners en de politie, zowel in aanloop naar als tijdens de jaarwisseling. ,,Terwijl iedereen Kerst en Oud & Nieuw viert, zijn zij in touw voor onze veiligheid. Mijn waardering daarvoor is groot."

Nieuwjaarsbijeenkomst

Met de jaarwisseling achter de rug, wenst burgemeester Ruud van den Belt iedereen een voorspoedig 2022 toe. Hij hoopt dat zoveel mogelijk inwoners elkaar gaan ontmoeten tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 3 januari vanaf 19.15 uur, waaraan iedereen (inter)actief kan meedoen. Ook is er vanaf 19.30 uur een live-uitzending op de SLOS. Rond de klok van 20.00 uur houdt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak.
,,Het wordt op voorhand een bijzonder jaar, dankzij de viering van 750 jaar Steenbergen en 25 jaar één gemeente. Een jubileumjaar om met veel plezier en vertrouwen naar uit te kijken, boordevol evenementen, voor iedereen, in al onze kernen. Hopelijk kunnen die allemaal zonder of met zo min mogelijk beperkingen doorgaan."

Meer informatie is te vinden op www.gemeente-steenbergen.nl/nieuwjaarsbijeenkomst.

Burgemeester van den Belt Nieuw