gemeente Steenbergen | Gemeenteraad van Steenbergen beveelt burgemeester Van den Belt aan voor herbenoeming

Nieuwsbericht Gemeenteraad van Steenbergen beveelt burgemeester Van den Belt aan voor herbenoeming

Gepubliceerd op: 18 juni 2021 13:40

De gemeenteraad van Steenbergen beveelt huidig burgemeester Ruud van den Belt aan voor herbenoeming voor een nieuwe periode van zes jaar. Dit heeft de gemeenteraad besloten tijdens een bijzondere raadsvergadering op woensdag 16 juni. De bekendmaking van de uitslag werd bekend gemaakt door Jeroen Weerdenburg, voorzitter van de vertrouwenscommissie en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Op 30 november 2021 verstrijkt de ambtstermijn van burgemeester Van den Belt. Vorig jaar heeft de burgemeester aangegeven voor een tweede termijn te willen gaan. Volgens een zorgvuldig proces heeft een vertrouwenscommissie van raadsleden zich gebogen over de vraag of dat de burgemeester in aanmerking komt om herbenoemd te worden.

Een bevlogen en betrokken doorzetter

Jeroen Weerdenburg: "In de afgelopen vijf en een half jaar hebben wij Ruud van den Belt leren kennen als een bevlogen en betrokken burgemeester. Een doorzetter, een crisismanager en een krachtig bestuurder die de belangen van de gemeente Steenbergen op de eerste plaats zet. We hebben deze burgemeester leren kennen als een echte burgervader die de verbinding opzoekt. Dit jaar komt er een einde aan de eerste termijn van deze burgemeester. Maar wij kijken vol verwachting uit naar de komende zes jaar."

Voordracht via de Commissaris van de Koning

In een besloten raadsvergadering zijn de bevindingen van de vertrouwenscommissie besproken. Aan de hand van het advies van de commissie heeft de gemeenteraad besloten burgemeester Van den Belt aan te bevelen voor een tweede ambtstermijn. De voordracht van de gemeenteraad wordt via de Commissaris van de Koning verstuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken. Na een positief besluit van de minister over de herbenoeming volgt een Koninklijk Besluit in de tweede helft van 2021. Vervolgens wordt burgemeester Van den Belt voor een tweede termijn door de Commissaris van de Koning be√ędigd als burgemeester van Steenbergen.

Verheugd en trots

Burgemeester Ruud van den Belt reageert "verheugd en trots" op de hernieuwde voordracht; "De afgelopen jaren hebben we samen bergen werk verzet, om Steenbergen weer positief op de kaart te krijgen. Maar de tijd is werkelijk voorbij gevlogen. Dus ben ik blij met het vertrouwen dat de raad in mij stelt, zodat ik me hopelijk ook de komende periode in mag blijven zetten voor het belang en de ambities van onze mooie gemeente. Ik voel me thuis in deze gemeenschap, die zich boven alles kenmerkt door de grote betrokkenheid van haar inwoners en ondernemers. Wie zou hier geen burgemeester willen zijn?"

Herbenoeming burgemeester vd Belt