Nieuwsbericht Gemeente Steenbergen scoort goed op uitvoering Wet WOZ

Gepubliceerd op: 30 oktober 2018 15:20

De gemeente Steenbergen heeft vijf van de vijf sterren gekregen voor de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ). De vijf sterren die de Waarderingskamer gemeente Steenbergen heeft gegeven houden in dat de uitvoering al meer dan vier aaneengesloten jaren goed verloopt.

De gemeente heeft deze score onder andere gekregen doordat ze in gesprek gaat met inwoners die een bezwaarschrift willen indienen, al voordat zij deze officieel hebben ingediend. Hierdoor is het aantal bezwaarschriften minimaal. Daarnaast kloppen de WOZ-waardes die de gemeente toekent aan de panden (bijna) altijd.

De beoordeling

De Waarderingskamer houdt toezicht op hoe de gemeente de wet uitvoert en beoordeelt dit vervolgens. Het is voor het eerst dat de gemeente Steenbergen deze score heeft behaald. Slechts 75 van de 380 gemeenten en samenwerkende gemeenten die door de Waarderingskamer worden beoordeeld, hebben deze score behaald. Wethouder Petra Lepolder: "Ik ben blij met deze beoordeling, dit laat zien dat de dienstverlening die wij onze inwoners bieden van hoog niveau is."