gemeente Steenbergen | Gemeente Steenbergen reikt 5 Groen Licht!-labels uit

Nieuwsbericht Gemeente Steenbergen reikt 5 Groen Licht!-labels uit

Gepubliceerd op: 11 mei 2023 14:55

Tijdens een feestelijke uitreiking in het gemeentehuis kregen maar liefst 5 locaties van Zo-opvang het Groen Licht!-verkeerslabel. Wethouder Remery vond het een hele eer om deze locaties te belonen voor hun inzet voor verkeersveiligheid.

Verkeersveiligheid en -educatie

De gemeente Steenbergen heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan, ook voor de jongste inwoners van de gemeente. Dankzij vijf Zo-opvanglocaties leren 0-4 jarigen, met ondersteuning van Edux en de gemeente, al veel over verkeersregels en -gedrag. Ze zijn, ondanks hun jonge leeftijd, al bewust bezig met verkeer en verkeersveiligheid.

Groen Licht!-label

Het certificeren met Groen Licht! is het vervolg op het project 'JONGleren in het verkeer' van Edux. Het keurmerk met certificaat en label zijn te verdienen door te bouwen aan een portfolio. Maira Vermeulen, adviseur Edux: "Het portfolio laat zien dat er op de locaties veel aandacht gegeven is aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid". Het portfolio bestaat uit 4 onderdelen: beleid, verkeerseducatie met activiteiten binnen en buiten, verkeersveilige omgeving creƫren en communicatie met ouders, om de ouderbetrokkenheid te realiseren.

Trots

De Zo-locaties Siemburg, aan de Westgroeneweg, het Podium, de Watertoren en aan de Dortmundstraat mogen een mooi bordje aan de gevel hangen. Zij zijn de trotse bezitters van een Groen Licht!-label, het hoogste certificaat binnen dit keurmerk.
Wethouder Remery, Verkeer en Mobiliteit, vond het een hele eer om de keurmerken uit te reiken. "Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid. Jullie dragen met het bewustzijn bij aan de verkeersveiligheid van de kinderen en alle inwoners van de gemeente. Jullie mogen enorm trots zijn op wat jullie hier bereikt hebben. Het Groen Licht!-Label is dik verdiend!"

uitreiking_Groenlicht_verkeerslabel