Nieuwsbericht Gemeente Steenbergen gaat ICT samenwerkingsverband aan met Equalit

Gepubliceerd op: 26 september 2019 14:25

Op woensdag 25 september hebben wethouder Prent van de gemeente Steenbergen en wethouder Piena van de gemeente Oosterhout, een samenwerkingsovereenkomst getekend met Equalit. De samenwerking maakt het voor deelnemende organisaties mogelijk om efficiƫnter te werken op het gebied van ICT en de kwaliteit van de dienstverlening te vergroten. Dit sluit aan op de beleidslijn van het kabinet dat gemeentelijke samenwerking stimuleert.

Equalit is het ICT-samenwerkingsverband van en voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Woensdrecht, Zundert, de sociale werkvoorziening MidZuid, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en nu dus ook gemeente Steenbergen.

Equalit faciliteert zijn deelnemers in plaats- en tijdonafhankelijk werken, en hiervoor leveren ze zowel dienstverlening op het gebied van informatisering als automatisering aan de deelnemende gemeenten. Met de gemeente Steenbergen erbij ondersteunt Equalit nu circa 2.800 medewerkers.

Ondertekening wethouders Piena en Prent samenwerkingsovereenkomst met Equalit