gemeente Steenbergen | Gemeente en Koninklijk Horeca Nederland tekenen herstelplan

Nieuwsbericht Gemeente en Koninklijk Horeca Nederland tekenen herstelplan

Gepubliceerd op: 17 december 2021 11:00

De horeca is één van de hardst geraakte sectoren door de coronacrisis. De gemeente Steenbergen doet er alles aan om de horecaondernemers in al haar kernen zo goed mogelijk te ondersteunen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen. Om dit ook voor de toekomst te borgen, is donderdag (16 december) het plan 'Op weg naar vitale horeca' ondertekend.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Steenbergen heeft het initiatief genomen om samen met de gemeente Steenbergen aan de slag te gaan met een herstelplan. Het plan is samen opgesteld. Het kent een aantal acties met als doel om na de coronacrisis te herstellen en samen te werken aan een gezonde Steenbergse horecatoekomst.

Lasten verlagen

De afgelopen maanden hebben KHN afdeling Steenbergen en de gemeente al veel samengewerkt. Er kwam een gemeenschappelijk terras op de Markt in Steenbergen, de terrasuitbreidingen was kosteloos, het terrasmeubilair werd beschikbaar gesteld en de lasten werden verlaagd door middel van het niet in rekening brengen van huur voor de terrassen.
Voor de toekomst wordt ook samengewerkt om elkaar op de juiste manier te ondersteunen. Zo zijn er ook afspraken gemaakt over belastingen en vergunningen, activiteiten, handhaving, arbeidsmarkt en herstelmanagement.

De horeca betekent veel voor de gemeenschap

Wethouder Knop (Economie) heeft veel vertrouwen in de samenwerking: "De afgelopen tijd hebben we al veel voor elkaar betekend. De horeca is onmisbaar in onze kernen. De cafés en restaurants zorgen niet alleen voor leefbaarheid en sociale contacten, maar ook voor werkgelegenheid en verdere bestedingen in de kernen. Met dit herstelplan werken we samen aan een vitale toekomst voor de horeca en dus voor de gemeente."
Edwin Maas, voorzitter KHN afdeling Steenbergen, is blij met deze samenwerking met de gemeente: "De Steenbergse KHN is trots op en dankbaar voor het vastgestelde herstelplan. De optimale samenwerking en bespreking met gemeente en het bestuur van de lokale KHN heeft bijgedragen aan een zeer positief plan met concrete zaken. Het is de kapstok die stevig staat en waar in de loop van de tijd wellicht nog zaken aan toegevoegd kunnen worden. We zijn helaas nog niet af van de crisis waar onder andere onze horecazaken mee te maken hebben, dus zullen we de gesprekken met de gemeente op een zeer hoge frequentie blijven voeren."