Nieuwsbericht Gemeente en Dorpsraad Nieuw-Vossemeer verkennen recreatievisie tijdens excursie

Gepubliceerd op: 03 maart 2020 00:00

De dorpsraad van Nieuw-Vossemeer heeft een toekomstvisie rondom het gebied van het Stellebos en Sunclass opgesteld. Graag zouden ze dit gebied opgeknapt zien en hebben hun ideeën gebundeld in een toekomstvisie en deze in januari overhandigd aan de gemeente. Een dergelijk burgerinitiatief is natuurlijk prachtig. Als gemeente wilde we dan ook graag de mensen achter de visie leren kennen en gevoel krijgen bij de visie. Wat is het verhaal, waar ligt de noodzaak en wat zijn de kansen? Zeven medewerkers zijn samen met de dorpsraad het gebied ingegaan. De dorpsraad heeft uitgelegd wat hun ideeën zijn en wat de achterliggende verhalen zijn.

Om 10 uur was er afgesproken in de brandweerkazerne van Nieuw-Vossemeer en al heel snel ging het gesprek over het zonnepanelenpark waar al plannen voor zijn. De dorpsraad vertelde wat hun ideeën zijn en de mogelijke voordelen voor het dorp. De groep maakte een stop op de plekken waar de dorpsraad ideeën over heeft.

De eerste stop

De eerste stop was bij een dijk bij de Moorseweg. De dorpsraad gaf aan hier graag een wandelpad te willen realiseren zodat er vanuit het dorp een verbinding komt met het Schelde-Rijnkanaal. Zo is er ook een wandeling gemaakt, vanaf het Sunclass Park naar het Stellebos. Dit is een route die je een mooi uitzicht geeft op het Schelde-Rijnkanaal.
Het idee van een fietsroute langs het Schelde-Rijnkanaal van Tholen naar Halsteren met vergezichten over het water werd ook besproken. Er werd ook stilgestaan bij Stellebos, waar het idee is voor een mountainbike route. Het gewenste zonnepanelenpark was de volgende stop op de route, waar de eigenaar van de grond zijn visie kon delen met de medewerkers en de dorpsraad. Volgens Linda van Gastel, Kerncoördinator Nieuw-Vossemeer wordt het werk vele malen leuker als er echt in gesprek wordt gegaan met de inwoners.

Tijdens de tocht zijn veel verschillende zaken met besproken. Er is gekeken naar quick-wins en hoe nu verder. Kortom een ochtend waar veel ideeën zijn gedeeld, mensen elkaar hebben leren kennen en een mooi gesprek is gevoerd met de dorpsraad die vol zat van realisme, ambitie humor en (h)erkenning.

Mooie gesprekken

Natuurlijk is er ook nog even gevraagd wat de dorpsraad van deze ochtend vond. De voorzitter van de dorpsraad liet het volgende weten:

'We hebben een mooie ochtend gehad, waarin we als vertegenwoordigers van de dorpsraad SAMEN met een zeer betrokken groep meedenkende medewerkers van de gemeente Steenbergen onze droom en toekomstvisie voor het gebied Stellenbos en omgeving hebben laten zien. Mooie gesprekken, inspirerende bijeenkomst, op naar de volgende stap.'

Kortom een positieve dag waarin veel verschillende zaken en ideeën besproken zijn. Bekijk het fotoalbum voor een sfeerimpressie.

Excursie Nieuw-Vossemeer
Foto van het Schelde-Rijnkanaal gemaakt met een Drone. Op deze foto is heel goed te zien wat vroeger het natuur zwembad was. Graag zou de dorpsraad dit zwembad in ere herstellen.