gemeente Steenbergen | Geef groen de ruimte: meld je aan voor de Steenbreektrofee

Nieuwsbericht Geef groen de ruimte: meld je aan voor de Steenbreektrofee

Gepubliceerd op: 20 maart 2024 11:20

Jaarlijks wordt de Steenbreektrofee uitgereikt aan een duurzaam, innovatief project, dat een bijdrage levert aan biodiversiteit, klimaat én leefomgeving. Ook dit jaar doet Stichting Steenbreek weer een oproep om creatieve groenprojecten te delen. Vanaf nu kunnen groene initiatieven aangemeld worden.

In Brabant zijn talloze mooie voorbeelden van projecten waarbij straten, buurten of wijken worden vergroend. Al deze projecten leveren een positieve bijdrage aan de natuur in onze provincie.

Wie kunnen er meedoen?

Iedereen met een groen initiatief dat uitgevoerd wordt of is kan meedoen. Dat kan een gemeente zijn, maar ook een buurtvereniging, wijkorganisatie, corporatie, inwoner of ondernemer. De samenwerking tussen diverse partijen (inwoners, verenigingen, overheden en/of bedrijven) staat centraal.

Meld je aan!

Op de website van Stichting Steenbreek vind je meer informatie over de verkiezing. Hier staan ook inspirerende voorbeelden van winnaars van voorgaande jaren. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via: www.steenbreek.nl/trofee.

Tijdens de Nationale Groendag in oktober vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaar ontvangt een trofee en krijgt een uitgebreid adviesrapport van de vakjury met tips om het project toekomstbestendig te maken. Bovendien komt er een uitgebreid artikel in Vakblad Groen.

plant met bloemen op een stenen achtergrond