Nieuwsbericht Eerste resultaten Omgekeerd Inzamelen positief

Gepubliceerd op: 04 september 2018 13:05

Inwoners van de gemeente Steenbergen hebben in de periode van april tot en met juni  meer plastic verpakkingsafval en drankenkartons ingezameld en minder fijn restafval ingeleverd. Dat komt naar voren uit een eerste analyse van het omgekeerd inzamelen. "Hoewel we nog maar net op weg zijn, is dit een heel mooi resultaat", aldus wethouder Wilma Baartmans. "Ik hoop dat deze daling doorzet, zodat we de doelstelling van  100 kilo restafval per persoon  in 2020 halen.

Cijfers eerste kwartaal

Op 1 april 2018 is gestart met Omgekeerd Inzamelen zonder tarief op restafval. De inzamelcijfers van de eerste 3 maanden, april t/m juni  (kwartaal 2) zijn bekend. Er is veel meer plastic verpakkingsafval en drankenkartons ingezameld en veel minder fijn restafval aangeboden. We zijn op de goede weg! Een compliment voor onze inwoners!

Meldingen

In de periode april tot en met juni is er wel een stijging te zien in het aantal meldingen dat bij de gemeente is binnengekomen. Meldingen over de ondergrondse container, de nieuwe containers aan huis en de afvalpas. Mede door een optimale inzet van de buitendienst zijn de meeste meldingen binnen een paar werkdagen verholpen.

Kleinere zakken

Een aandachtspunt is wel dat inwoners nog geregeld te grote zakken gebruiken voor het inzamelen van restafval. Zakken groter dan 40 liter komen vast te zitten in de trommel van de ondergrondse container, de container gaat hierdoor in storing. Door kleinere zakken te gebruiken voorkomen we dit. Het is wennen, maar door een kleinere zak te nemen of minder in de zak te doen kan iedereen zijn restafval direct kwijt.