Nieuwsbericht Een nieuwe stap in het Centrumplan Welberg

Gepubliceerd op: 03 december 2020 11:35

IWAZ en de kinderen van de PIUS X hebben van de nieuwe pannakooi op de Welberg een echt kunstwerk gemaakt. De schilderingen zijn onderdeel van de afrondende fase van het Centrumplan Welberg. Wethouder Baartmans is onlangs gaan kijken bij deze laatste werkzaamheden: "Een plein voor en door kinderen, de plannen die we samen met de inwoners hebben gemaakt zijn goed zichtbaar geworden, met nog een paar laatste werkzaamheden is het een echt dorpsplein waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen."

Wat hebben we al gedaan?

Met de afronding van fase 2, zetten we weer een stap in de goede richting. Eind dit jaar zijn alle werkzaamheden naar verwachting volledig afgerond en zetten we de stap naar fase 3 van het Centrumplan. We kijken al terug op een mooi traject. In 2017 begon het Centrumplan met een raadsbesluit na uitgebreide interactie met de bewoners en belanghebbenden. In 2018 zijn er vervolgens inspraaksessies gehouden en is het bestemmingsplan met bijbehorende infrastructuur en groen vastgesteld. In 2019 is De Vaert volledig gerenoveerd en begon fase 1 met het bouwrijp maken voor de woningbouw. Dit jaar zijn er 2 nieuwe bruggen opgeleverd en is met de beschildering van de randen van de pannakooi en het plaatsen van prullenbakken een volgende stap gezet aan het nieuwe plein.

Wat gaan we nog doen?

Op korte termijn staat er ook in de Welberg op dit plein een regenboogbank, een beschilderde tafeltennistafel en ronden we de plaatsing van de hekwerken af. De groenaanplant voor fase 2 is bijna gereed. Wethouder Baartmans: "Het plein wordt al volop gebruikt, ik zie er heel vaak kinderen spelen als ik langs rij en dat zal in de toekomst vast nog meer gebeuren. Wel hoop ik dat we het plein ook samen schoon houden, er ligt nu al best veel zwerfafval. We hebben inmiddels prullenbakken geplaatst, ik hoop dat hier veel gebruik van gemaakt wordt."

Fase 3

Nadat alle woningen gereed zijn en de trappartij langs de Boomvaart aangelegd is, maken we het centrum woonrijp in fase 3 van het Centrumplan Welberg. Er zijn op dit moment nog enkele opties op de vrije kavels beschikbaar. Naar verwachting starten we in 2022 met fase 3.

Wethouder Baartmans schildert de voetbalkooi met de kinderen