Nieuwsbericht Een eettafel of toch liever een kast? Hout Steenbergse platanen te koop!

Gepubliceerd op: 11 februari 2021 18:55

Negen platanen zijn in december 2019 aan de Kruispoort in Steenbergen gekapt. Omwonenden gaven aan dat zij zich niet veilig voelden en daarom besloot de gemeenteraad de bomen van de monumentale lijst te halen. Na de kap is onderzocht of het hout een nieuwe duurzame bestemming kon krijgen. Dat is gelukt. Via meubelmaker Simon van Kuijk is het mogelijk om meubels en planken van het hout van de Steenbergse platanen aan te schaffen.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Steenbergen diverse gesprekken gevoerd met meubelmakers en houtbewerkers over de mogelijkheden voor het hout van de platanen. Eén van de conclusies was dat plataanhout alleen geschikt is om binnen te gebruiken. Buiten rot het hout binnen een aantal jaren weg.

Voorrang

De gemeente heeft besloten om de platanen te schenken aan meubelmaker Simon van Kuijk. Hij geeft inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen uit de gemeente Steenbergen als eerste de mogelijkheid om meubels en planken van het hout van de Steenbergse platanen te kopen. Simon van Kuijk werkt vanuit zijn loods in Halsteren en samen met meubelmakers uit Steenbergen.

Contact

Heeft u interesse in een meubel of planken van hout van de Steenbergse platanen? Dan kunt u contact opnemen met Simon van Kuijk via telefoonnummer 06 21270041 of via het e-mailadres slhvankuijk@hotmail.com.