Nieuwsbericht DigiD vervangt certificaten

Gepubliceerd op: 10 mei 2019 10:20

Wanneer u op onze website gebruik maakt van DigiD, dan zijn er vanaf 13 mei veranderingen. DigiD vervangt certificaten om de DigiD inlogschermen en digid.nl beter te beveiligen. Maakt u gebruik van een verouderd besturingssysteem dat niet meer ondersteund wordt door de certificaten, dan kunt u als gevolg hiervan vanaf 13 mei niet meer inloggen bij gemeente Steenbergen.

Kunt u niet meer inloggen?

Als u gebruikmaakt van een verouderd besturingssysteem kunt u vanaf 13 mei niet meer inloggen om een product met uw DigiD aan te vragen. U wordt dan door DigiD middels een melding verzocht een update van uw software uit te voeren of u ziet een algemene foutmelding.

Welk besturingssysteem voldoet?

Om in te kunnen loggen met uw DigiD moet u minimaal beschikken over één van de volgende besturingssystemen:

Voor uw computer:

  • Windows 7 / 8.1
  • Windows 10
  • OSX 10.9.4 of hoger

Voor uw mobiele apparaat

  • iOS 7 of hoger
  • Android 6 of hoger

Daarnaast heeft u de meest recente versie van uw browser nodig.

Controleer uw besturingssysteem en software

Om te controleren of uw besturingssysteem en browser voldoen aan de minimale eisen gaat u naar: https://test.g3-ev.pkioverheid.nl/. Ziet u vervolgens twee groene vlakken, dan hoeft u niets te doen. Ziet u rode vlakken, dan moet u uw besturingssysteem en browser op het apparaat waarmee u probeert in te loggen updaten naar de meest recente versies. Raadpleeg de handleiding of de helpfunctie van uw besturingssysteem en browser om de updates uit te voeren.