gemeente Steenbergen | De PLUSBUS gaat weer rijden

Nieuwsbericht De PLUSBUS gaat weer rijden

Gepubliceerd op: 30 juni 2021 12:30

Sinds de start van de coronamaatregelen, inmiddels al ruim een jaar geleden heeft de Plusbus niet meer gereden in de Gemeente Steenbergen. Het risico met klanten en ook nog eens chauffeurs in de kwetsbare doelgroep, was helaas té groot. Dé kracht van de PLUSBUS: Het daadwerkelijk helpen van onze klanten werd van het ene op het andere moment onmogelijk gemaakt.

Belangrijke rol

Na deze langdurige afwezigheid gaat de PLUSBUS weer rijden en is er aangepast vervoer, van deur tot deur, voor 55-plussers en/of mensen met een (tijdelijke) beperking. Wij pakken de belangrijke rol die de PLUSBUS had in het bereikbaar maken van activiteiten en het sociale netwerk van ouderen in de kernen van Steenbergen weer op.

Veilig vervoer

Alle centralisten én chauffeurs van de PLUSBUS zijn volledig gevaccineerd. Door o.a. het succes van de vaccinaties kunnen wij in de huidige situatie gaan starten met slechts een klein aantal beperkingen, waaronder het verplichte mondkapje. Beide bussen zijn voorzien van een kuchscherm, verbeterde ventilatie, desinfectiemiddelen en een pinautomaat, zodat er straks contactloos betaald kan worden.

Vanaf 5 juli

Het is fijn dat alle vrijwilligers klaar staan om aan de slag gaan en onze oude én nieuwe klanten weer te ontmoeten. Om dit gemakkelijk en plezierig te maken zal de PLUSBUS voor onze particuliere klanten op alle werkdagen tot 01 september 2021 gratis gaan rijden.

Vanaf 01 juli 2021 kunt u de PLUSBUS reserveren onder nummer: 0167 54 11 38.

Voor meer info kunt u terecht op: www.plusbus-steenbergen.nl

• Dit is een bericht van de PLUSBUS Steenbergen