gemeente Steenbergen | De afvalkalender 2022 digitaal te verkrijgen

Nieuwsbericht De afvalkalender 2022 digitaal te verkrijgen

Gepubliceerd op: 01 januari 2022 17:35

De afvalkalender van het jaar 2022 is digitaal in te zien via de app 'AfvalWijzer'. De traditionele folder met de inzamelroute wordt daarom dit jaar niet meer huis-aan-huis verspreid. De papieren folder kan nog wel op centrale plaatsen in de gemeente worden opgehaald.

Nooit meer een inzameldag missen

Met de AfvalWijzer app is het mogelijk om direct in te zien wanneer welke container wordt geleegd. De persoonlijke afvalkalender bekijken? Dat kan door de afvalkalender te downloaden op www.mijnafvalwijzer.nl. De app geeft ook de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Daarmee krijgen inwoners vóór het inzamelmoment de melding om de container aan straat te zetten én meldingen over afwijkende inzameldagen. Daarnaast bevat de app tips over afvalscheiding en het laatste nieuws rondom afval(inzameling).

De AfvalWijzer gebruiken

De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store. Het is na het downloaden alleen nog een kwestie van de postcode en het huisnummer invullen. Vanaf dat moment toont de Afvalwijzer een persoonlijk afvaloverzicht.

Papieren versie

Voor inwoners die geen toegang hebben tot internet of de afvalkalender liever op papier hebben, is het mogelijk de afvalkalender op te halen. Dit kan op de volgende plaatsen:

  • Albert Heijn Dinteloord: Westvoorstraat 50, 4671 CE Dinteloord
  • Coop Kruisland: Molenstraat 12-14, 4756 BE Kruisland
  • Spar Nieuw-Vossemeer: Schoolstraat 2, 4681 BK Nieuw-Vossemeer
  • Gemeentehuis Steenbergen: Buiten de Veste 1, 4652 GA Steenbergen

Afvalkalender