Nieuwsbericht Dank aan al onze kiezers en medewerkers

Gepubliceerd op: 18 maart 2021 16:50

De Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Steenbergen zijn dankzij de goede voorbereidingen coronaproof en probleemloos verlopen. "Er heerste een prettige sfeer onder de kiezers en de medewerkers van de stembureaus'', zo constateerde burgemeester Ruud van den Belt, die vanmiddag als voorzitter van het hoofdstembureau de uitslag officieel heeft vastgesteld. De VVD kreeg in de gemeente Steenbergen de meeste stemmen en de opkomst bedroeg 77,28%.

Burgemeester Van den Belt: "Er kwam veel extra werk kijken bij het organiseren van deze verkiezingen, omdat het voor iedereen veilig en verantwoord moest zijn om te gaan stemmen of om zijn of haar werk te kunnen doen op de stembureaus. Alle medewerkers en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt verdienen een groot compliment voor hun bovenmatige inzet, onder de bezielende leiding van onze ervaren verkiezingscoördinator, voor wie dit helaas de laatste keer was dat ze deze gigantische klus heeft geklaard."

"Alle kiezers wil ik ook graag bedanken, omdat zij de moeite hebben genomen hun stem uit te brengen, wat van het grootste belang is voor onze democratie", vervolgt de burgemeester. "Maar ook omdat zij zich keurig aan alle regels hebben gehouden die noodzakelijk waren om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Uit dit alles spreekt de grote betrokkenheid die onze samenleving kenmerkt."

Dat de VVD in de gemeente Steenbergen als grootste partij uit de stembus kwam, is in overeenstemming met de landelijke tendens. De partij kreeg 29% van de stemmen, gevolgd door de PVV (18%), D66 (10%), CDA (9%), SP (7%) en FvD (6%). Bekijk alle uitslagen en details op www.gemeente-steenbergen.nl/verkiezingen.

Burgemeester controleert wijze van stemmen in Nieuw-Vossemeer