gemeente Steenbergen | Coronamaatregelen en uitgifte polsbandjes tijdens evenementen

Nieuwsbericht Coronamaatregelen en uitgifte polsbandjes tijdens evenementen

Gepubliceerd op: 04 november 2021 19:05

Ondanks de aanscherping van de coronamaatregelen van 2 november, blijft het mogelijk om onder voorwaarden evenementen te organiseren. Als gemeente ondersteunen we organisatoren zoveel als mogelijk om hun evenementen op een veilige manier te laten verlopen, bijvoorbeeld met het uitvoeren van de coronacheck en de uitgifte van polsbandjes bij de grotere evenementen. Dit doen we als we de organisatie daarmee kunnen ontlasten.

Met een polsbandje is het gedurende de dag waarop je dit krijgt niet meer nodig om in (horeca)locaties waar de coronacheck verplicht is, een coronabewijs te tonen.

Op zaterdag 6 november staat in verband met de viering van de 11e van de 11e in Dinteloord een coronacheckpoint op het Raadhuisplein in Dinteloord, van 18.00 uur tot 23.00 uur.

Op donderdag 11 november staat vanwege de viering van de 11e van de 11e in Steenbergen het coronacheckpoint van 16:00 uur tot 23.30 uur op de Markt in Steenbergen.

Organisatoren zullen zelf kenbaar maken wanneer bezoekers gebruik kunnen maken van het coronacheckpoint. Organisatoren die vragen hebben over polsbandjes of andere coronamaatregelen, kunnen terecht bij afdeling veiligheid van de gemeente Steenbergen via 14 0167 of veiligheid@gemeente-steenbergen.nl

Onvoorspelbare tijden

We leven helaas weer in een onvoorspelbare tijd, die vereist dat we met elkaar steeds zorgvuldig met elkaar blijven afwegen naar wat wel en niet mogelijk is. Mogelijk worden evenementen anders georganiseerd dan we gewend zijn. De organisatoren zullen hier uiteraard over communiceren.

Basismaatregelen, juist tijdens evenementen

Naast het polsbandje blijft het heel belangrijk dat iedereen zich aan de basismaatregelen houdt. Hou zoveel mogelijk 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en was regelmatig je handen. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.