gemeente Steenbergen | College doet gemeenteraad in februari voorstel over aanpak herinrichting Steenbergseweg in Dinteloord

Nieuwsbericht College doet gemeenteraad in februari voorstel over aanpak herinrichting Steenbergseweg in Dinteloord

Gepubliceerd op: 04 februari 2021 17:35

Het college van burgemeester en wethouders van Steenbergen stelt de gemeenteraad in de februari-vergadering voor aanvullende financiƫle middelen beschikbaar te stellen voor de herinrichting van de Steenbergseweg in Dinteloord. Het college heeft een aantal scenario's onderzocht om de weg opnieuw in te richten.

Wat vooraf ging

Er bestaan al langere plannen zijn om de Steenbergseweg, gelegen binnen de komgrenzen van Dinteloord, aan te pakken omdat de inrichting van de weg niet meer aan de huidige eisen voldoet. Tegelijkertijd ligt er ook een opgave om de riolering te vernieuwen en een stelsel aan te leggen dat berekend is op de huidige en toekomstige regenbuien.
De Steenbergseweg is onder andere bij de voorbereiding van het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoerplan (GVVP) en in voorbereidende gesprekken met bewoners en ondernemers genoemd als een weg waar onveiligheid wordt ervaren door onder andere hardrijden, onoverzichtelijke oversteekplaatsen en het ontbreken van een duidelijke fiets- en voetpadstructuur.

Planning

Als de gemeenteraad de benodigde aanvullende financiƫle middelen in februari beschikbaar stelt, dan kunnen de voorbereidingen zoals het uitvoeren van onderzoeken en de aanbesteding om een aannemer te vinden, worden opgestart. Daarna kunnen een ontwerp en een gefaseerde planning gemaakt worden.

Steenbergseweg